Gevulde portobello

Gevulde portobello! Even een lekker licht receptje!

Voor wie het niet weet, portobello’s zijn eigenlijk gewoon monsterkastanjechampignons met soms wel 12 cm in doorsnede. Dat maakt ze natuurlijk ideaal om te vullen! Als je vegetariër bent dan heb je hier vast al eens iets lekkers mee gemaakt. Voor mij was het de eerste keer maar zeker niet de laatste! Wat heb ik gedaan:

  1. De oven aangezet op ca. 150 graden en een ovenschaal gepakt.
  2. De steeltjes van de portobello’s eruit/eraf gesneden.
  3. De binnenkant beetje dik maar ook weer niet te dik ingesmeerd met pesto.
  4. Best wel wat SEMI-zongedroogde tomaatjes klein gesneden en erover gestrooid. (let op dat SEMI. Deze tomaatjes zijn nog een beetje zacht)
  5. Verse basilicumblaadjes fijngesneden en gemengd met parmezaanse kaas en dit eroverheen gestrooid
  6. Wat olie uit het potje SEMI-zongedroogde tomaatjes gebruikt om de Portobello’s te besprenkelen
  7. De Portobello’s in een ovenschaal gelegd
  8. Naar de oven gelopen, de ovendeur open gedaan, de schaal erin gezet, een kruk gepakt en deze voor de oven gezet, 15 minuten naar de oven zitten staren..

En toen waren ze klaar en toen heb ik er 1 opgegeten als lunch en de rest bewaard voor de anderen die ook in mijn huis wonen en die kleinste daarvan begon meteen weer te mekkeren maar toen vonden ze het allemaal toch heel lekker en kon ik gaan zitten en toekijken hoe de keuken werd opgeruimd.

Wist je dat paddenstoelen heel gezond zijn, de niet-giftige uiteraard.

De portobello is een belangrijke bron van vitamine B2 , vitamine B3, foliumzuur en van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast is de portobello rijk aan vezels en koper.

De shiitake als voorbeeld is er 1 want zit boordevol vitamine B, panthotheenzuur, choline, foliumzuur en ijzer. In China wordt hij ook gezien als medicinaal, er worden extracten van gebruikt. Dat is iets anders dan gewoon de paddestoel zelf opeten. De shiitake heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Ze geeft het een boost als dat nodig is en zorgt ervoor dat het immuunsysteem kalmeert wanneer het te actief is. (Bij inname extracten). Hiernaast verlaagt de shiitake ook het cholesterol, het voorkomt dat immuuncellen zich aan de bloedwanden vestigen en door de werking als antioxidant gaat het oxidatieve stress tegen.

Wil je meer lezen over de verschillende paddestoelen, kijk dan eens op deze site van een paddenstoelenkwekerij.

Bron: MMV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *