Snelle groente lasagna

Snelle groente lasagna!

Geregeld heb ik avonddienst dus dan eet ik niet thuis. En verzorgend en lief als ik ben, zorg ik er dan voor dat er eten klaarstaat voor het thuisfront opdat zij niet verhongeren. Een grote ovenschotel is dan ideaal dus ik heb een snelle groente lasagne gemaakt omdat ze daar makkelijk 2 dagen van kunnen eten en het goed te bewaren is. Sterker nog, na een dag is hij vaak nog veel lekkerder.

Hoe maak je deze snelle groente lasagna:

Fruit een ui en knoflook in wat roomboter, doe er daarna een bakje vegetarisch gehakt bij (echt waar, dat merkt niemand!). Na 4 minuutjes gooi je er een fles biologische tomatensaus bij en 2 biologische bouillonblokjes. Ondertussen kook je 3 biologische eitjes hard en leg je wat over de lengte gesneden plakken van 2 courgettes onder de gril maar dat hoeft niet perse, rauw kan ook.

Pak een ovenschaal en begin met een laag tomaten/gehakt saus en dan wat plakken volkoren lasagnebladen. Hierop leg je de (gegrilde) courgette en plakjes gekookt ei. Hierover heen weer een laag tomaten/gehakt saus en vervolgens een laag aubergine in tomatensaus. Dit komt uit blik wat eigenlijk niet zo goed is dus je kunt de aubergine ook zelf grillen maar dan is dit geen snelle lasagne meer….wat je wilt! Vervolgens weer een laag volkoren lasagne bladen en in plakjes gesneden mozzarella met peper en zout. Dan weer een laag tomaten/gehakt saus en daar dan weer bovenop plakjes komkommer en geraspte kaas.

35 minuten in de oven op 200 graden en we hebben weer te eten!

Hier volgen nog wat ideetjes voor avondeten. Als je op de foto klikt dan kom je vanzelf op het bijbehorende blog met recept.

IMG_3671

IMG_3679

IMG_1058

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *