Kanker remmende Juice gemaakt met de slowjuicer

Kanker remmende juice gemaakt met de slowjuicer.

Ik vind het altijd “a bit tricky” om mijn brouwsels een kanker remmend predikaat te geven maar in dit geval durf ik het voorzichtig aan. Als je tijd maakt om deze juice elke dag te maken en te drinken dan zal dit een positieve uitwerking hebben op je gezondheid. Mits de rest van je maaltijden niet bestaat uit frituursels, witte kadetten, snoep, lappen vlees, frisdrank etc. etc. Ik beweer niet dat dit een wondermiddel is maar wel dat het eten van veel rauwe groente en fruit altijd een goed idee is en zeker in geval van ziekte

Ik heb in mijn leven een aantal maal kanker van redelijk tot zeer dichtbij meegemaakt. Het is een grote schok als het iemand treft en je wordt bevangen door angst en onzekerheid. Dat is eigenlijk heel jammer want daardoor leg je je lot compleet in de handen van een ander. Juist nu is het belangrijk om de rust te bewaren en goed te bedenken wat voor stappen je gaat nemen voordat je je in een medische traject stort.  Kanker ontstaat niet in 1 dag en in de meeste gevallen hoef je ook niet binnen 1 week een behandeling te starten waar je misschien niet helemaal achter staat. Het is geweldig dat er medicijnen zijn en ik ben ervan overtuigd dat artsen in het ziekenhuis ook wensen dat je beter wordt. Ik zou het echter nog fantastischer vinden als de reguliere en complementaire zorg, zeker in kankergevallen beter samen zouden werken want ook met voeding kun je veel bereiken en wellicht voorkomen.

Wat zit er in deze kanker remmende juice gemaakt met de slowjuicer: rauwe biet, rauwe wortel, appel, bleekselderij, gember, kurkuma & kaneel.

Rauwe biet: rauwe biet bevat een bijzondere combi van allerlei stofjes met hele ingewikkelde namen die zeer krachtig werken als antioxidant & ontstekingsremmend zijn. Eet ze wel rauw van bieten die langer dan 15 minuten gekookt worden verliezen deze kracht.

Gember: Uit onderzoek is gebleken dat onder mensen die driemaal per week gember eten, minder darmkanker voorkomt. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat patiënten die 28 dagen elke dag 2 gram gember consumeerden, een aanzienlijke vermindering van ontstekingsprocessen in de dikke darm hadden. Behalve tegen darmkanker werkt gember ook tegen eierstokkanker.

Kurkuma: Curcumine is actief op DNA-niveau, zo wees laboratoriumonderzoek van het Anderson Cancer Centre van de Universiteit van Texas uit. Ook zou kurkuma de toevoer van brandstof naar tumorcellen afsluiten. Bij inname van 6 tot 10 gram per dag (bij dieren) verdween de tumor in sommige gevallen zelfs helemaal. Op bescheiden schaal is curcumine getest op mensen met kanker en de resultaten zijn redelijk positief. Voor een betere opname van Curcumine is peper en vet nodig. Eet bij deze juice een halve avocado met peper, een snufje kruidenzout en wat olijfolie dan ben je helemaal goed bezig!

Bleekselderij: Bleekselderij bevat phthaliden. Deze stoffen maken de spieren rondom bloedvaten rustig en relaxed. De bloedvaten gaan wijder open staan en laten het bloed onder een lagere druk stromen. Cumarine helpt de vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren. Van acetyleniciden is wetenschappelijk aangetoond dat het de groei van tumoren stopt.

Wortel: Wortel bevat de fytonutriënten falcarinol en falcarindiol en deze blijken de groei van darmkankercellen te stoppen. Anderhalf glas wortelsap per dag blijkt al een significant effect te hebben op onze darmcellen.

Appel: Uit onderzoek van de universiteit van Wisconsin is gebleken dat prostaat- en borstkankercellen trager groeiden en minder lang overleefden door de antioxidanten in de appel. Tevens neemt na het eten van appels het margine-niveau toe dat helpt de groei van tumoren te onderdrukken.

Citroen: Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken bevat citroen de stof limonoïde wat helpt verschillende kankersoorten aan te vallen waaronder mond-, huid-, long-, borst-, maag-, en darmkanker

De kaneel geeft deze juice een heerlijk kruidige smaak. Wil je meer weten over voedingsmiddelen die je kunnen beschermen tegen kanker, kijk dan eens op de site van MMV.

Wil je nog eens lezen over het verschil tussen smoothies en juices lees dan dit Blog.

Heb je nog geen slowjuicer, klik dan hier dan zie je welke ik destijds heb gekocht. Ze zijn duur maar je doet er jaren mee.

Ik ben ervan overtuigd dat een levensstijl

  • waarbij je veel groente, fruit, kruiden en oliën tot je neemt
  • waarbij je let op toxische stoffen in verpakkingen, huidverzorging & schoonmaakmiddelen
  • waarbij je lekker sport en beweegt
  • waarbij je je stresslevel probeert laag te houden
  • waarbij je vertrouwen houdt ook wanneer “life knocks you down”

positief bijdraagt aan een gezond lichaam.

Bron: MMV

4 Comments

  • Marijke schreef:

    Welke slowjuicer, of sapcentrifuge?die heb ik nl al, en waar haal je de cbd olie vandaan??

  • Paul schreef:

    Goedemorgen, ik heb als zoekopdracht juice en kanker meegegeven en kwam op jouw website terecht.
    Ik ben kankerpatiënt (Multipel Myeloom) en ben sinds een paar weken bezig om juices te drinken. Dagelijks een halve liter.
    Maar blijf ook mijn medicijnen pakken. Kan deze combinatie? Heb je hier ervaring mee uit reacties?
    Eigenlijk wil ik het beste uit twee (totaal verschillende) werelden halen..
    Hoe denk je hierover?
    Met vriendelijke groet,
    Paul Potters

    • healthyjeltje schreef:

      Hi Paul,
      Bedankt voor je bericht. Verse fruit en groentesappen kun je prima combineren met medicijnen. Je geeft je lichaam hiermee voedingsstoffen en kracht om het proces goed door te komen. Wel goed variëren.
      Succes en sterkte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *