Salade met verse granaatappel & frambozendressing

Salade met verse granaatappel & frambozendressing

Salade met verse granaatappel & frambozendressing. Mijn fysio vroeg gisteren of ik al wist wat ik met kerst ga eten……eehhh nee. Ik hou eigenlijk niet zo van kerst en dat heeft helemaal niet met schoonfamilie etc. te maken maar ik ben meer van gewone dagen, rust, reinheid & regelmaat, zoiets. Ik ben heus wel matig leuk gezelschap op een feestje maar allesbehalve een party animal. Ik drink geen bier en van wijn wordt ik of heel slaperig of ontzettend melig en aanhalig wat voor de andere gasten echt alleen de 1e 5 minuten grappig is.

Maar goed, we eten vanavond voor de verandering eens salade met als basis spitskool. (Heb ik dat al vaker gemaakt? Ja, klik maar eens hier). Naast de spitskool had ik bij de Aldi ook zowaar een mooie granaatappel op de kop getikt en bij de Xenos een frambozendressing, dus gaandeweg vond ik het wel een leuke salade voor Kerst worden!

De salade variant van mij is vegetarisch maar ik denk dat hij helemaal goed smaakt met nog wat stukjes gerookte kip. Wat heb ik voor ingrediënten gebruikt:

  • 1 spitskool
  • 1 maiskolf
  • 2 stengels bleekselderij
  • pitjes van een halve verse granaatappel
  • frambozenazijn
  • gezouten geroosterde pistachenoten
  • eventueel dus blokjes gerookte kip

Zo’n granaatappel te lijf gaan vergt wat geduld. Doe dit aub niet als je chagrijnig bent want dan gebeuren er echt ongelukken. Snij hem in 4en en peuter alle zaadjes er uit. (Succes!)

Smeer de maiskolf in met olijfolie en zorg dat je maiskolf gaar wordt in de oven in ca. 30 minuten op 180 graden. Snij de spitskool klein en vermeng dit met de heerlijke frambozendressing. Snij de bleekselderij in de lengte in 4en en vervolgens in de breedte in hele kleine blokjes en doe dit bij de spitskool. Hak de pistachenoten klein en doe deze samen met de granaatappelpitjes door de salade. Strooi er nog wat kruidenzout van Herbamare overheen.

De zoete smaak van de dressing gaat super samen met de zoute pistachenootjes en de frisse granaatappel! Wil je nog een recept met granaatappel, klik dan hier.

Zou je alvast nog wat gezonde Kerst ideetjes willen zien, klik dan hier voor een paleo kerstdiner.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *