afvallen, sporten en sterker worden

Afvallen, sporten en sterker worden.

De feestdagen zitten er weer op en velen denken rond deze tijd toch, ik ga nu maar eens proberen die paar kilo kwijt te raken. Dus vandaar dit Blog, als motivatie, steuntje in je rug, hulpje om je doel te bereiken!

Ik ben aan krachttraining gaan doen omdat ik vaak last had van mijn onderrug doordat ik ongeveer om de week mijn hele meubilair de woonkamer door schuif. Een lel van een bank of een loodzware houten tafel, ik geef ze in mijn eentje regelmatig een zwieper. Dit is een tik van mij want zelfs mijn ieniemieniekantoortje ontkomt er niet aan :-). Gevolg was wel vaak een aantal dagen lage rugpijn en daar was ik wel een beetje klaar mee. Plus ik kreeg artrose in mijn duimgewrichten waarvan de huisarts zei; niets aan te doen, leer er maar mee leven. Nou, dat zeg je dan wel tegen de verkeerde…. dan ga ik direct op onderzoek uit om te kijken wat ik zelf kan doen. Dus 2,5 jaar geleden stapte ik de sportschool binnen en gooide ik qua voeding (nog meer) het roer om. En dit heeft mij opgeleverd: een veel fitter en sterker lijf minus overtollige kilo’s gewicht plus geen pijn meer in mijn handen!

Voor veel (vooral) vrouwen is de drempel naar de sportschool heel hoog. Ze rennen liever al kwebbelend met vriendinnen rondjes door het bos waar op zich niets mis mee is. Maar het heeft alleen niet zo heel veel effect op het uiterlijk van je lichaam. Door middel van krachttraining bouw je spierweefsel op waardoor je je lichaam kunt “shapen”, je ruststofwisseling gaat omhoog en doordat je sterkere spieren krijgt ondersteun je je gewrichten beter. Trainen is ook iets anders dan bewegen. Bij trainen probeer je je lichaam steeds een beetje uit te dagen. Als je besluit naar de sportschool te gaan, vraag dan gewoon om hulp. Investeer in wat begeleiding en dan kun je het na een tijdje prima zelf.

Maar helaas……je kunt sporten wat je wilt, om af te vallen moet je ook echt je eetpatroon aanpassen en dat is voor velen heel lastig. Hoe kun je toch genoeg voedingsstoffen binnen krijgen, geen honger hebben en toch afvallen?  Ik zie van alles om mij heen gebeuren. Van gewoon helemaal stoppen met eten, of volop aan de “gezonde” koeken en repen gaan tot toch maar weer een kant en klaar crashdieet uitproberen (tegen beter weten in). Het is echt niet zo moeilijk maar je moet er wel wat voor doen. Gezond eten en daarbij willen afvallen vereist discipline, de wil om tijd vrij te maken om je eten te bereiden, het belangrijk vinden om goed voor je lichaam te zorgen (je hebt er maar 1 he!) en geduld. De kilo’s kwamen er niet in 1 maand aan en gaan er dus ook niet in 1 maand weer af.

Maar laat afvallen niet het uitgangspunt zijn. Net als dat je je huis goed onderhoudt, moet je dat ook met je lijf doen. Wil je dat het lang meegaat zonder al teveel ongemakken, investeer er dan in door middel van gezonde natuurlijke voeding en een goede training. Wil je hier hulp bij, neem dan contact op middels info@healthyjeltje.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *