Avocado, 6 originele recepten!

Avocado, 6 originele recepten

Avocado. Sinds ik groentesmoothies maak eet ik ze ontzettend veel. Dat is natuurlijk prima want het is MEGA gezond en lekker. Tegenwoordig kun je bij de AH heel handig bevroren blokjes avocado kopen, zo grijp je nooit mis. Maar dat is uiteraard hartstikke onvoordelig dus ik vries mijn rijpe avocado’s zelf in (prakken, citroensap erbij, in siliconen vormpjes doen, op laten vriezen)

Gaandeweg ben ik er achter gekomen dat je echt heel veel dingen zoals ook zoete gerechten kunt maken met avocado, bijvoorbeeld taart, klik op de foto voor het recept. IMG_5288

Waarom is deze vrucht nu zo gezond? Het bevat Kalium, Vitamine B, Vitamine E, foliumzuur, Omega-3 vetten, alle essentiële aminozuren (zie mijn Blog over voeding voor je brein) en vezels. Het bevat stoffen die ontstekingen in je lichaam remmen. Dat is heel fijn want ontstekingen in je lichaam kunnen voor heel veel ellende zorgen zonder dat je daar direct erg in hebt. Verder zijn ze goed voor je hersenen en je ogen!

Hier 6 recepten die je vast nog niet kent!

  1. Op je pizza! Wil je geen kaas gebruiken of gewoon minder. Avocado op je pizza geeft een heerlijk romige topping.
  2. Door de rijst. Door de volkorenrijst roer je 2 geprakte avocado’s, limoensap, knoflook, peper, zout en verse peterselie.
  3. Als ijsje. Pureer 2 avocado’s met wat aardbeien of frambozen. Doe er wat honing en kokosmelk en kokosroom bij tot je een smakelijk vloeibaar geheel hebt en giet dit in ijsvormpjes en leg ze in de vriezer.
  4. Als mayonaise. Prak 2 avocado’s en doe er een eetlepel ahornsiroop en een klein beetje heel fijn gesneden gember bij. Vervolgens 2 el appelsap en 6 el appelazijn, wat zout, peper, kurkuma en 2 el goede olijfolie. Kloppen tot een lekkere saus.
  5. Door je havermout. SUPER gezond ontbijtje!! Meng in een blender een halve avocado, een halve rijpe banaan, 3 el havermout, lepel honing, 2 el rauwe cacaopoeder en kokosmelk tot de gewenste dikte.
  6. Als frietjes. Meng een schep havermeel met wat peper en kurkuma. Snij avocado in repen. Rol deze repen door een geklutst ei en daarna door het havermeel mengsel en frituur het in de kokosolie. Lekker met een yoghurt dipsaus!

En natuurlijk niet te vergeten mijn Avocado met ei uit de oven recept. Avocado

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *