Wraps met avocado en tonijn

Wraps met avocado en tonijn!

Deze wraps met avocado en tonijn zijn een lekker gerechtje als lunch of als bijgerecht als je bijvoorbeeld groentesoep eet zoals wij nu. Zo heb je een volwaardige maaltijd met de goede koolhydraten (wel volkorenwraps gebruiken!), eiwitten en goede vetten.

Ik heb eerst de avond van tevoren een mooie tomaten groentesoep gemaakt met een doosje zoete tomaten, tomatenpuree, 2 courgettes, 1 stengel bleekselder, ui, knoflook en verse gember. Uitje en knoflook even fruiten in de olijfolie en daarna gewoon alles in een pan doen, water en biologisch bouillonblokje (zonder smaakversterker!) erbij, even laten koken, op smaak brengen met peper en kurkuma en klaar!

Voor de wraps heb je het volgende nodig voor 3 grote wraps:

  • volkoren wraps
  • blikje tonijn, beetje mayo, beetje ketchup, wat kurkuma en zwarte peper
  • 1 ons fricandeau
  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 grote bosui
  • beetje goede olijfolie

Meng de tonijn met een lepel mayonaise en een lepel ketchup en een beetje peper, zout en kurkuma tot je een smeuïge tonijnsalade hebt. Snij de bosui in dunne ringetjes en de avocado in plakjes.

Besmeer 3 wraps eerst met de tonijnsalade, leg er vervolgens 3 plakjes fricandeau op, plakjes avocado, bosui en druppel er wat olijfolie over. Oprollen en in stukken snijden en opeten bij de soep. Soms maak ik per persoon 1 wrap en verwarm deze eventjes in een grilpan, dat is ook heel erg smakelijk!!

wraps

Wil je nog meer ideetjes voor lekker en gezond avondeten klik dan hier of hier of hier!

 

Nutribullet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *