Kaneel Keekjes

Kaneel Keekjes

Soms heb je zin om even iets te bakken, en waarom dan geen Kaneel Keekjes. 10 minuutjes wegen en mengen en dan nog 25 minuten in de oven, zo klaar dus! Heel toevallig zijn deze keekjes glutenvrij maar dat is echt per ongeluk. Ik heb ze gemaakt met rijstmeel en kastanjemeel maar dat kun je gerust vervangen door bijvoorbeeld speltmeel of amandelmeel of een mengsel van wat dan ook. Gebruik alleen geen witte bloem want dat is helemaal niet goed voor je. Ze lijken qua textuur een beetje op ontbijtkoek.

Wat heb je nodig:

  1. 300 gram rijstmeel
  2. 100 gram kastanjemeel
  3. 100 gram roomboter gesmolten
  4. 20 gram kaneel
  5. 100 gram kokosbloesemsuiker
  6. 1 eetlepel honing
  7. 325 ml kokosrijstemelk of amandelmelk
  8. 1 ei
  9. 1/3 eetlepel baksteenpoeder
  10. eventueel wat rozijnen

Meng alles in een mengkom door elkaar behalve de rozijnen totdat je een lekker beslag hebt. Vul daar een ingevette vorm mee. Ik heb 6 kartonnen mini broodvormpjes gebruikt en bij 3 daarvan heb ik rozijnen door het beslag gedaan als variatie maar daar worden ze natuurlijk ook zoeter door. Aan jou de keus! bak ze af in de oven (175 graden) voor circa een half uurtje. Even in de gaten houden en af en toe met een sateprikker kijken of ze klaar zijn (klaar=droge prikker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *