Hartige broccoli taart

Hartige broccoli taart

Ik wilde gisteren eigenlijk broccolisoep met makreel maken maar ik had er eigenlijk helemaal geen trek in en om eerlijk te zijn ben ik ook niet zo’n fan van soep. Ik eet het wel af en toe want het is makkelijk maar ik drink de groente dan toch liever op middels een groentesmoothie.

Maar ik had dus 2 stronken broccoli liggen waar ik wel iets mee wilde doen + er moest ook vette vis bij dus werd het een hartige taart! Het is niet zo’n origineel recept maar ik doe er in verhouding denk ik 2x zoveel kort gestoomde broccoli in als een ander en daarom is hij heel gezond! Door de vette vis, feta en de eitjes ook een grote bron van goede vetzuren en eiwitten. As usual weer lekker makkelijk te maken!

  • pakje volkoren bladerdeeg
  • 2 stronken broccoli
  • 2 mootjes verse zalm
  • een pakje Feta op basis van schapen en geitenkaas
  • 4 biologische eieren
  • wat geraspte kaas

Pak een grote taartvorm en vet deze goed in. Laat 6 plakken bladerdeeg ontdooien. Zodra deze wat zacht zijn bekleed je er de taartvorm mee en prik je er met een vork wat gaatjes in. Stoom de broccoli roosjes in 6 minuten gaar. Als de broccoli gaar is snij je deze in kleine roosjes en verdeel je deze over de taartvorm. Brokkel de fetakaas er tussen en er over. Snij de zalm in dikke plakken en verdeel dit ook over de broccoli. Als laatste kluts je 4 eieren en giet je deze over de taart. Vouw de bladerdeeg randen ietsje naar binnen. Peper en kurkuma erover strooien en wat geraspte kaas. Nu kun je de taart in 35 minuten bakken op 200 graden.

img_7775

Deze hartige cupcakes zijn trouwens ook super lekker en zelf goed om mee te nemen als lunch want ook koud heerlijk! Als je op de foto klikt dan kom je op het recept. Deze cupcakes zijn ook ideaal als je nog met wat restjes zit. Zonde om weg te gooien en prima om te nog gebruiken. cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *