Healthyjeltje op Tinder

Healthyjeltje op Tinder

Mijn ervaring van gisterenavond heeft mij sinds maanden weer kunnen inspireren om een Blog te schrijven op mijn Healthyjeltje site. En het gaat over Tinder. Heeft Tinder iets met je gezondheid te maken? Nou niet direct maar die conclusie trek ik aan het eind van dit verhaal.

Sinds kort ben ik voor de wet officieel alleenstaand. Zo voelt dat echter nog niet dus ik heb werkelijk niets te zoeken op Tinder. Ik wil geloof ik nog niet gevonden worden. Echter, ik ben verzot op “social media” zoals jullie wel bekend dus tijdens mijn getrouwde leven was ik al nieuwsgierig naar Tinder en mocht ik weleens swipen op de telefoon van vrijgezelle vriendinnen of collega’s. Hoe werkt suks?

Nou je download de app en zoals bijna overal log je in met je Facebook account en klaar! Thats it! Ik moest even goed kijken wat te doen en natuurlijk… ik ben gewend om over een scherm te vegen, de 1e like uitgedeeld. HELP!!!! O God, O God hoe unlike ik iemand?!?!?! Oooo djeeeesus dat heb ik weer. Te laat….ik had een match. Daar kwam het eerste bericht: “Jij bent echt de mooiste vrouw die ik ooit op Tinder ben tegengekomen. Vanzelfsprekend 😉 maar om dat nu als openingszin te gebruiken. Inmiddels als een idioot in moordend tempo online zitten googlen (stel je voor wat er anders allemaal kan gebeuren) hoe je iemand unmatched, en gelukkig die was weer weg… sorry nog meneer.

Wat ik eigenlijk gewoon wilde weten is ‘wie liked mij? Ja, sorry, dat is toch gewoon waar je nieuwsgierig naar bent? Tja en dat weet je dus niet tenzij jij iemand liked. Als er dan een Match omhoog popt dan weet je dat diegene jou ook wel ziet zitten (jouw op hem ziet zitten …). Maar ik wil niemand liken, dus heb ik even voor 1 maand Tinder Gold aangeschaft (alles voor het onderzoek mensen!).

Met Tinder Gold kun je zien wie jou heeft geliked. Binnen 2 uur liep mijn Iphoon vol met Tinder meldingen en bleek ik maar liefst 568 likes & 5 superlikes te hebben. Ik vind dat best veel en even werd (heel even) mijn ego gestreeld, jeetje…  Maar wat nu? Zolang jij als “gelikete” niks doet, dan gebeurd er verder ook weinig. Maar om nu 568 hoofden na te lopen, dat had ik na 5 minuten wel gezien. Jemig heren, als je een ‘like’ terug wilt, zet dan als eerste een normale foto van jezelf neer. Dus niet van je broekriem (hoezo?), een half hoofd (waar is de andere helft?) of zo dichtbij dat ik je neusharen kan tellen.

Ik werd toch wel nieuwsgierig en ik was natuurlijk met een “onderzoek” bezig (duh :-p) dus bij 3 heren waar ik geen braakneiging van kreeg durfde ik heel voorzichtig op het hartje te drukken. Enggggggg! En hopla, alledrie een match en meteen kreeg ik berichtjes met….. heel verrassend. Jij bent de mooiste vrouw van Tinder. Ik kom echt niet uit een ei en ik weet natuurlijk dat Tinder bedoeld is om van bips te gaan. Maar oké, dat gaat ook niet vanzelf. Dus als je wilt scoren (niet bij mij) zet dat een frisse foto van jezelf neer. En je hoeft niet net te doen alsof je op zoek bent naar de oma van je kleinkinderen. Ik kwam iemand tegen die in zijn tekst heel duidelijk was. Prima, als je dat beiden wilt.

Voor mij was dit het. Beetje zonde van mijn 30 euro. Ik heb mezelf weer verwijderd (hoop ik) dat schijnt nog niet zo vanzelfsprekend te zijn. Ik voelde me een beetje loslopend hert dat elk moment belaagd kan worden. Er zullen vast hele leuke lieve mannen tussen zitten met de allerbeste eerlijke bedoelingen maar nu voelt het nog als een ietwat lege beetje enge wereld waar je volgens mij ongelukkig van wordt. En dat is dus echt niet gezond om op de 1e alinea terug te komen. Vanmorgen bij de AH werd ik door een voor mij onbekende meneer al glimlachend begroet. Ik zei een beetje verward gedag terug al denkend, ken ik jou? Nee…. O chips, schoot er door mijn hoofd, die heeft mij vast gezien op Tinder.

Mijn nieuwsgierigheid is gesust. Mij zul je daar niet meer aantreffen na mijn Tinder Gold periode….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *