Healthyjeltje’s No. 2

Healthyjeltje’s No. 2

Ja, hier is nogmaals een Healthyjeltje’s No.2 maar dan een nieuwe. Dat krijg je als je per ongeluk je hele blog verwijderd. Alsof ik nog helemaal niks te doen heb! Nou ja, gaan we gewoon weer opnieuw beginnen maar dan over wat anders.

Sinds September vorig jaar zit ik, Healthyjeltje ook in de CBD, dat hadden jullie vast al gemerkt. En dat is echt een geluk wat zo uit de hemel is komen vallen. Wrom? Nou, alles staat bij mij in het teken van gezondheid en preventief bezig zijn met je lichaam en mind om ervoor te zorgen dat je zo fijn mogelijk in je vel zit en het liefst zo lang mogelijk gevrijwaard blijft van allerlei ziekten.

Dat je met zo’n levensstijl een heel eind komt is een feit maar je moet niet denken dat je daarmee onaantastbaar bent, zoals ik ruim een jaar geleden. Want daar lig je dan opeens op de 1e hulp met je longen vol embolien met je zogenaamd fitte lijf. Dat juist deze akelige gebeurtenis de CBD naar mij heeft gebracht, geeft aan dat het leven vol mooie verassingen zit en loopt zoals het moet lopen. En dat ellende ook een positieve draai aan je leven kan geven, ik ben weer helemaal boven Jan en heb er een “bedrijf” bij gekregen.

CBD past gewoon perfect bij mij want het zorgt voor Gezondheid & Balans en is iets wat je gewoon heel makkelijk kunt innemen!! Ik weet nog wel toen ik met mijn opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer bezig was ik het liefst een hele supplementen winkel in mijn keuken wenste. Je leert daar onder andere voor welke processen je in je lichaam welke stofjes nodig hebt, waar ze in zitten en wat er gebeurt als je een tekort oploopt. Zoals een ander graag in een boekwinkel rondloopt, zo bestudeer ik het liefst aparte supplementen en dan het liefst die hier in Nederland niet te koop zijn. Het rek in de Kruidvat is niet zo interessant.

Ik hou van preventief te werk gaan, van het ondersteunen van je lichaam door ervoor te zorgen dat alles wat het nodig heeft voorhanden is en zo min mogelijk belast wordt door voeding dat de boel belemmert. Je lichaam is een geweldige machine, je hebt geen idee wat daarbinnen zich dag in dag uit allemaal afspeelt. Het is bijna een wonder dat alles meestal zonder problemen verloopt maar daar moeten wij, als eigenaar van dat lijf, wel een beetje bij helpen.

CBD wordt gemaakt van de Hennepplant (familie van de Cannabisplant) en als je daar een beetje onderzoek naar doet dan kom je erachter dat die plant “A Gods Gift from Heaven” is. Hij kan groeien in elk klimaat over de hele wereld, is heel sterk, heeft geen pesticiden nodig en is toepasbaar zowel voor de industrie (ter vervanging van plastic en katoen) en heel heilzaam voor ons lichaam. De stofjes die erin zitten (cannabinoide) worden door ons lichaam herkend. Wij beschikken namelijk over een “cannabis systeem” (naja, echt!) het endocannabinoide systeem.

Als je hier op klikt dan kom je op een filmpje op youtube wat het een beetje uitlegt zonder teveel in detail te treden.

Kortom CBD is naast een  groentesmoothies, een bord fruit en een gezonde avondmaaltijd een vast onderdeel geworden van mijn dagelijks patroon. Ik sport veel, dus het helpt goed bij het herstellen van mijn lichaam. Ik slaap er fantastisch op en mijn maandelijkse periode verloopt pijnloos en dat is jarenlang anders geweest. Ik hoef geen Naproxenatrium meer te slikken en daar ben ik heel blij mee want ik heb mijn leven al heel wat doosjes weggeslikt vanwege vreselijke buik en rugpijn.

Gezond leven bestaat voor mij uit 4 peilers:

  1. goede pure voeding
  2. de juiste ondersteuning qua voedingssupplementen
  3. sport
  4. rust en ontspanning

Ik heb het geluk dat de drang hierna zo groot is dat ik het ook volhou. Uiteraard niet altijd maar zodra ik dreig af te glijden grijp ik mezelf bij de vodden. Een ander kan misschien denken, relax, rustaaaaagh maar dit is waar ik me goed bij voel. Misschien kan ik wat positieve energie en doorzettingsvermogen naar  je over sprenkelen!!!

Dat was het weer voor deze week, maak er weer mooie dagen van en:

Tot de volgende!

Healthyjeltje

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *