8 aandachtspunten voor het volhouden van een gezond eetpatroon

8 aandachtspunten voor het volhouden van een gezond eetpatroon met daarbij het doel het lichaamsgewicht te verlagen. 

Mensen die gewicht willen verliezen beginnen vaak spontaan met een dieet in de hoop daar wat kilo’s mee kwijt te raken wat soms ook lukt alleen het vasthouden van het nieuw bereikte gewicht is een ander verhaal. Dat lukt bijna niemand. En dat is wel heel belangrijk want buiten dat je er geen zin in hebt is het ook heel ongezond om heel erg te schommelen in gewicht en steeds opnieuw met een dieet te starten. Dus hier 8 tips!

1. Heb je een goed plan. 

Als je een doel wilt bereiken, in dit geval gezond eten en afvallen, dan is het belangrijk een goed plan te hebben waar je je aan vast kunt houden. Een plan dat je erbij kunt pakken wanneer je van het goede spoor dreigt af te raken. En knoop voor eens en voor altijd in je oren dat het volgen van een gezond eetpatroon voor je leven lang is en niet voor 6 weken.

2. Gezond eten maar niet op kilocalorieën letten.

Het is goed om over te stappen op gezonde voeding en bijvoorbeeld biologisch te gaan eten. Maar ook gezonde en biologisch voedsel kan veel kilocalorieën bevatten. Noten zijn als voorbeeld gezond maar als je daar teveel van eet, kom je aan. Er zijn ook mensen die denken dat er ‘gezonde’ suikers bestaan. Dat is een fabeltje. Suiker is suiker of dit nu komt uit een dadel of een schep tafelsuiker. Het is dus heel goed om voor gezonde varianten te gaan maar ook daar kun je niet ongelimiteerd van eten.

3. Let ook op wat je drinkt.

Als je teveel sapjes, limonade, frisdrank, wijn en biertjes drinkt zul je niet afvallen. Ook niet als je daarbij op je voedingsinname let. Drink zoveel mogelijk water en thee en zie alle andere dranken als een extraatje (als een koekje).

4. Het weekend telt ook mee.

Je kunt jezelf best wat meer toestaan in het weekend. Maar het heeft geen zin, door de weeks goed op te letten en dan vervolgens in het weekend helemaal los te gaan met ongezonde voeding en drank. Neem minder maar geniet er dubbel van. 

5. Doe de juiste sport.

Sporten is bijna altijd goed en het maakt ook niet zoveel uit wat je doet als je er maar plezier in hebt. Wil je echter afvallen, dan zul je spieren moeten kweken. Krachttraining!!! Extra spierweefsel brengt namelijk je ruststofwisseling omhoog. Je verbruikt dan ook in rust meer kilocalorieën.

6. Let op stress en slaap.

Als je te weinig slaapt en/of teveel stress hebt dan staat je lichaam onder spanning en zul je minder makkelijk afvallen. Het vergroot ook de kans op emotie-eten en het ‘vasthouden van”. Je lichaam heeft rust nodig om alle biochemische processen in je lichaam goed te laten verlopen. 

7. Honger controle.

Weet je hoe je je hongergevoel kunt controleren? In onze maatschappij kun je bijna niet spreken van honger. Wij hebben over het algemeen meer trek. Als je bijvoorbeeld een weekend gaat detoxen, dan zul je merken dat je prima functioneert op alleen wat glaasjes sap. Uiteraard is dat niet de bedoeling maar het geeft aan dat wij eerder teveel dan te weinig eten. Heb je trek, neem dan eerst iets gezonds en begin met een glas water. Neem een appel of een glas groentesmoothie. Je ergste trek is nu gestild en je kunt nu rustig een gezonde maaltijd gaan klaarmaken met goede vetten, eiwitten en evt. wat volkoren granen.  Stop met eten voordat je echt vol zit!!!

8. vermijdt je triggers.

Je weet van jezelf vast wel wat je valkuilen zijn. Hou daar rekening mee. Ga niet met een lege maag boodschappen doen. Haal geen lekkers in huis en wil je toch wat kopen, kies dan datgene wat niet direct jou voorkeur heeft . Zoek geen situaties op waarbij het moeilijk is om weerstand te bieden.

Bonustip: neem als ondersteuning het CBD jeltje Dieet Supplement.

Dit CBDjeltje Dieet Supplement zal de insulinegevoeligheid en de suikerstofwisseling van het lichaam verbeteren en bij langdurig gebruik ervoor kunnen zorgen dat je minder behoefte hebt aan snelle koolhydraten. Door dit in te nemen kan het lichaam koolhydraten beter verwerken en als je daarbij minder koolhydraten gaat eten dan zal dit kunnen resulteren in een lager lichaamsgewicht. Het hormoon in ons lichaam dat ervoor zorgt dat je honger krijgt is Ghreline en dit dieetsupplement kan de taak van van Ghreline overnemen door de receptoren te activeren die in de hersenen een hongergevoel opwekken waarbij de dit supplement het hongergevoel juist afremt. Naast dat het dus een positief effect heeft op het hongergevoel en de suikerstofwisseling, zorgt het CBDjeltje Dieet Supplement voor meer balans in je hoofd. Je ervaart minder stress, staat steviger in je schoenen en het kan verslavingsgevoelens onderdrukken. Hierdoor heb je minder last van “emotie-eten”.

Gebruiksaanwijzing:  2x daags in de ochtend en middag 4 druppels oplossen in thee, of water.

SUCCES!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *