Zoetzuur maken

Er zijn mensen die eten zonder problemen nooit groente maar bij mij zit dat inmiddels diep! (Heel diep mensen!) ? En eigenlijk hou ik helemaal niet van groente, zeker niet gekookt.

En nu is mij aangeraden om in plaats van mijn geliefde smoothies wat vaker warme groente te eten. Dus daar heb ik nu nachtmerries van. Iets met veel teveel slap gekookte sperziebonen en bloemkolen ?. Nu weet ik heus wel dat je ze ook kunt stomen, dat doe ik ook in zo’n mandje. Ik heb zelfs een stoomoven maar nog nooit gebruikt. Wie daar lekkere tips voor heeft…..welkom!

Maar nu komt het! Gisteren had ik het met een collega over curry maken en toen kwamen we op zoetzuur maken en toen dacht ik, maar he! Dat lust ik wel. Dus dat heb ik net gemaakt met wortel, radijsjes en komkommer.

Gewoon 500 ml appel of wijnazijn met 500 ml water en 75 gram suiker (ik heb honing gedaan op gevoel) en wat peper. Dit even aan de kook brengen. De groente in een glazen pot doen en dan het vocht erover gieten. Ik heb er ook een knoflookteen in gedaan en een peper maar die vis ik er straks weer uit. In de koelkast zetten en zo heb je altijd wat groente bij de hand. Lekker denk ik! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *