De vrouw & haar maand.

Het is nu herfst en vandaag, maar waarschijnlijk ook gisteren al, zit ik ook figuurlijk in mijn herfstperiode en ja, dat is net zoals het klinkt NIET LEUK!.

Ik ga het hier hebben over de de vrouwelijke cyclus, die eigenlijk wekelijks is en niet maandelijks. Sinds ik hier bekend mee ben, is alles wat ik ervaar rondom mijn cyclus iets lichter. Zeker als je op de leeftijd komt dat je aan de overgang begint, dan ga je dit alles nog veel heftiger voelen. Ik heb het hier vooral over de mind en wat daar gebeurd, niet over lichamelijke klachten zoals opvliegers.

Elke cyclus kun je linken aan een seizoen.

Op de dag dat je ongesteld word, kom je in de winter. Dit is een tijd waarin je meer naar binnen gekeerd bent. Een uitermate geschikte periode om veel te mediteren want je staat meer open voor inzichten en ideeën. In veel culturen mogen vrouwen die ongesteld zijn niet werken en dat is eigenlijk heel goed want dit is een periode dat je jezelf wat rust moet gunnen. Je zit een beetje op je eigen eiland en je stoomt jezelf klaar om letterlijk en figuurlijk “schoon” aan de volgende stap te beginnen.

Na de winter komt de lente periode, de week na je menstruatie. In deze fase ben je het meest stabiel. Geen gejank of onzeker gedoe, je bent lekker duidelijk, kunt goed communiceren en staat stevig in je schoenen. Je voelt je lekker sexy, goed in je vel en hebt het gevoel dat de wereld weer aan je heerlijke mooie voetjes ligt.

En dan is het zomer, de 3e week van je cyclus. Als je nog een jonge vrouw bent dan is dit het moment dat je het meest vruchtbaar bent. Elke vrouw begint nu weer te bruisen en te bubbelen! Logisch dat je in deze periode veel zin hebt in intimiteit & romantiek. Je voelt je meer verbonden met de mensen om je heen. Ineens blijkt je haar toch wel echt vet goed te zitten en je hebt een stralende huid & ogen. Mijn favoriete week!

En dan de aller rottigste, de herfst. Je verandert van een dartelend rank hertje in een chagrijnige onzekere trol. Je twijfelt of je liefje je nog wel lief vindt en gaat daar naar lopen vissen met opmerkingen die hij totaal niet kan plaatsen. (Laat dit aan je vriendje lezen!!!). In deze week kun je heel slechte gedachten hebben waarvoor je je schaamt dat ze überhaupt in jouw hoofd tevoorschijn komen. Je uiterlijk verandert daadwerkelijk! Je haar is futloos, je huid dof en je ogen staan leeg, zelfs als je lacht. En je energieniveau is op zijn laagst.

Sinds ik dit allemaal weet kan ik beter omgaan met mijn hormonale veranderingen. Het is gewoon iets dat bij vrouwen hoort. Ondanks dat we ons echt heel ellendig kunnen voelen, ervaren we ook momenten van intens geluk waarop we bergen kunnen verzetten en stralend en krachtig de wereld over lopen. Dat maakt ons volgens mij ook heel aantrekkelijk!

Die herfstweek waarin we in een wak zitten kun je maar beter gewoon uitzitten in de wetenschap dat het weer overgaat. Ga vooral geen confrontaties aan. En heel belangrijk, leg aan je partner uit dat je misschien wel heel onaardig doet maar eigenlijk gewoon wat meer liefde en aandacht nodig hebt, juist van hem. Leg het duidelijk uit en vraag gewoon om die extra knuffel & wat lieve woorden. Als hij merkt dat je daarna beter te pruimen bent, dan doet hij dat vast en zeker!

Zoek je nog iets dat help? Ga dan dit duo gebruiken, dat maakt je herfstwak iets minder diep 😉 Je voelt je in het geheel energieker, stabieler en dingen komen niet zo hard bij je binnen. Klik op de foto voor meer info.

Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *