Extra Vitamine D, wel of niet?

Of je nu wel of niet vitaminepillen moet slikken, daar wordt verschillend over gedacht. Maar voor wat betreft Vitamine D is zelfs de Gezondheidsraad er inmiddels achter dat het verstandig is om dit middels een supplement in te nemen. De Gezondheidsraad is het wetenschappelijk adviesorgaan van de Nederlandse regering op het gebied van de volksgezondheid.

Steeds meer mensen brengen hun tijd binnen door en ook niet iedereen eet elke week voldoende vette vis. Kom je Vitamine D tekort dan heb je een verhoogd risico op ontstekingen, osteoporose, periodontale ziekten, hypertensie, psoriasis, Multiple sclerosis, hart- en vaatziekten, diverse vormen van kanker, reumatoïde de artritis, spierklachten en darmziekten. Wist je dat je hiermee ook griep kunt voorkomen? Bij een studie onder 400 schoolkinderen tussen 6 en 15 jaar bleek dat de kans op griep 42% lager was bij de kinderen die van december tot maart dagelijks 1200 IU Vitamine D slikte.

Als je voldoende vitamine D binnenkrijgt zorgt dat er ook voor dat je je lekkerder voelt in je koppie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een tekort aan Vit. D het serotoninegehalte in de hersenen verlaagd wat zorgt voor een slecht humeur (vooral bij ouderen, echt!) en uiteindelijk kan leiden tot een depressie.

Ook al eet je heel gezond, dat zorgt er helaas niet voor dat je er voldoende van binnenkrijgt. Dat komt simpelweg omdat het alleen maar in vette vissoorten zit en in een eidooier. Ons lichaam maakt het voornamelijk (70-90%) zelf aan, wat geweldig is, maar kan dit alleen onder invloed van zonlicht. Zoals we allemaal weten richt de zon niet direct al zijn aandacht op onze kleine landje. Daarbij is de kracht van de zon in de herfst- en wintermaanden niet sterk genoeg en komen we ook minder graag buiten.

Dagelijks heb je ca. 25 mcg nodig en in geval van ouderen boven de 70 jaar en bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen het dubbele. Vitamine D is een vetoplosbare vitamine waarvan men vaak bang is dat deze giftig kunnen zijn. Bij vitamine D is dat niet het geval.

Vitamine D wordt in de darmen het beste opgenomen als er ook wat vet bij zit. Een geweldig product is deze Basic Blobs, een flesje CBD olie met toegevoegde Vitamine D. Omdat het op deze manier in vet wordt opgelost is het heel goed opneembaar door het lichaam. Zo krijg je de voordelen van zowel CBD als Vitamine D! Klik op de foto voor meer info of om te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *