Energierepen

Als je wilt afvallen dan is het belangrijk om een goede balans te vinden in de hoeveelheden die je eet. Teveel is geen goed idee maar te weinig ook niet. Van jezelf uithongeren wordt je heel chagrijnig maar bovenal schiet je lijf in de overlevingsstand en gaat juist heel zuinig doen met de kilocalorieën die je binnenkrijgt. Daarom werken crashdiëten met zakjes etc. ook niet. Je mag dan niets eten en wat je wel mag eten is eigenlijk best vies, wat uiteindelijk geen mens volhoudt. Zodra je stopt met zo’n dieet en weer “normaal” gaat eten, is je lichaam nog steeds in de spaarstand en kom je sneller aan dan daarvoor.

Iets dat handig is wanneer je op de lijn aan het letten bent, is dat er voeding voor het grijpen ligt waar je op een goede manier je honger mee kunt stillen. Als voorbeeld kun je deze energierepen maken. Ze zitten volgepropt met gezonde ingrediënten en dus voedingsstoffen die je nodig hebt en zorgen er voor dat je een tijdje vol zit. De energierepen bevatten wel veel kilocalorieën dus max. 1 per dag eventueel als vervanger van ontbijt of lunch.

Wat heb je nodig:

  • velletjes ouwel (snoeppapier)
  • gemengde rauwe noten
  • gedroogd ongezoet fruit zoals dadels, pruimen, abrikozen (niet teveel!)
  • geraspt gedroogd kokos
  • eetlepel lijnzaad en een eetlepel chiazaad
  • kaneel

Laat het lijnzaad en chiazaad even in wat water weken (niet teveel water). Maal de noten en het gedroogde fruit fijn en doe de kaneel erbij. Maal het lijn- en chiazaad met het aanhangende water ook fijn en meng het door het notenmengsel. Neem een velletje ouwel en smeer er een 1 centimeter dikke laag op en leg daarbovenop ook weer een velletje ouwel. Het ouwel dient ervoor dat je ze makkelijk kunt bewaren en het niet zo’n plaktroep wordt. Bewaar de repen in de koelkast en je hebt naast al het fruit dat op je fruitschaal ligt, de salade die in je koelkast klaar staat ook nog wat anders waar je je trek mee kunt stillen.

Kijk ook eens bij de Amandel Pistacherepen of de Rawfood chocoladerepen.

IMG_4434

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *