Basilicum Smoothie

Basilicum Smoothie

Basilicum is een plantje met voor ons veel goede eigenschappen. Het helpt bij verkoudheid en misselijkheid door het als thee te drinken. Het is goed voor je ogen (Vitamine A) en het heeft een insect verdrijvende werking.

Voor dit laatste moet je je wel eerst helemaal insmeren met basilicum blaadjes wat mij vrij omslachtig lijkt. Je kunt je ook eerst laten steken door een mug en dan de bult insmeren met een gekneusd basilicumblaadje, helpt tegen de jeuk!

Vandaag is de basilicum door de smoothie gegaan. Ik heb een heel plantje onthoofd dus hij smaakt behoorlijk naar basilicum. Wil je dit niet dan het plantje alleen even bijknippen en de smoothie aanvullen met een andere groente.

Het volgende heb ik gebruikt:

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 1 hele bos basilicum
  • 1 kleine kwart watermeloen (of een halve ananas)
  • 1 kleine helft komkommer
  • 1 blikje kokoswater

Deze basilicum smoothie is niet heel zoet. Wil je dat wel voeg dan nog een extra banaan bij of ander zoet fruit. Je kunt natuurlijk ook wat vruchtensap bijschenken zonder toegevoegde suikers. Doordat je vet in de vorm van avocado in deze smoothie doet, zullen de suikers minder snel in je bloedbaan komen. Vet vertraagd namelijk de lediging van de maag. Een andere vorm van wet die je kunt toevoegen is een lepel kokosolie.

Hieronder een plaatje van een blender die ik heel graag zou willen hebben. Het is alleen zo dat ik al 2 blenders in mijn bezit heb en ik het niet nodig vindt om hier nog een derde aan toe te voegen. Maar zodra 1 blender bij mij thuis ontploft, dan ga ik zeker deze aanschaffen. Ik heb er goede recensies over gelezen en volgens mij is het ook heel handig als de smoothie die je maakt direct in een beker zit die je mee kunt nemen of in je koelkast kunt zetten!

 

nutribullet-blender

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *