Avocado met ei uit de oven

Avocado met ei uit de oven.

Dit is echt een mega lekker receptje. Zo gemakkelijk om te maken en heel gezond vanwege de gezonde vetten en eiwitten!

Neem een rijpe avocado, snij deze doormidden en wip de pit eruit. Leg de 2 helften in een ovenschaaltje (bekleed met bakpapier anders wordt je straks echt heel chagrijnig) en breek in ieder gat een eitje! Strooi er vervolgens wat Herbamare (kruidenzout) over en zet ze 15 minuten in de oven op 200 graden. Lekker!

Als ik iemand vertel dat ik elke dag avocado eet (dat doe ik nl. aan elke argeloze voorbijganger) dan wordt ik raar aangekeken want je zou er heel dik van worden en dat ben ik niet. Ook al is een calorie een calorie ik denk dat het wel uitmaakt of deze van een avocado komt of van een kroket. En dan bedoel ik hoe je lijf ermee omgaat en hoe het wordt verwerkt en opgenomen in je lichaam. De grote hoeveelheden aan onverzadigde vetzuren in een avocado zorgen er juist voor dat de conditie van hart en bloedvaten verbetert. We weten ook dat de conditie van hart en bloedvaten verbetert door de inname van omega-3 vetzuren (alphalinoleenzuur, 80 mg per 100 gram verse avocado). Dus omdat een avocado dan wel heel vet is maar ook heel gezond denk ik dat het geen kwaad kan om elke dat avocado te eten maar niet elke dag een kroket.

Waarom zijn ze dan zo gezond, zie dus hierboven en hieronder….

  • Ze zitten boordevol onverzadigde vetzuren en antioxidanten.
  • Ze hebben het vermogen om de kans op ontstekingen te verminderen.
  • Ze bevatten fytosterolen, carotenoïden, diverse antioxidanten, omega-3 vetzuren en polygehydroxyleerde vetalcoholen (PSA). En van deze stoffen is bewezen dat ze werken in het voorkomen van artrose en reumatoïde artritis.

Wil je meer lezen over Vet en wanneer dit goed of slecht voor je is, klik dan hier.

Een ander heerlijk receptje voor de avond zijn deze gevulde portobello’s. Klik op de foto voor het recept. IMG_5783

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *