Workfood

Workfood, wat is lekker om mee te nemen naar je werk!

Een boterham blijft natuurlijk voor ons het makkelijkst om mee te nemen naar je werk of school, maar het kan ook anders (als je een beetje extra tijd over hebt). Met goed brood (echt zuurdesem, volkoren) is op zich niets mis maar het is belangrijk om in je maaltijden te variëren dus ook hiermee.

Als workfood heb ik een smakelijke en gezonde lunchbox samengesteld, klaar in 20 minuutjes. Je kunt het de avond van te voren al bereiden, dan heb je de volgende dag een zoete en hartige lunch die goed vult en je voorziet van alle benodigde voedingstoffen. Volle granen (zonder gluten), groenten, algen, gezonde vetten en eiwitten en een beetje (vruchten)suikers!

Voor de hartige variant heb je nodig:

  • 2 sushi vellen
  • 50 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • paar blaadjes spinazie

Leg het sushi vel klaar op een plank. Kluts de eitjes in een bakje, smelt wat boter in een pan en schenk de helft van het ei erin. Begin meteen met de pan te draaien zodat het eimengsel zich over de hele bodem verdeelt en je een heel dunne omelet krijgt. Als het bijna klaar is, leg je in het midden een streep gerookte zalm. Laat de omelet voorzichtig op het sushi vel glijden en leg naast de reep zalm wat spinazie. Rol het geheel voorzichtig op en verpak het meteen in wat plasticfolie. Bak nu de volgende en als je klaar bent kun je de 2 rollen in de koelkast bewaren.

Voor de zoete variant heb je nodig:

  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • water
  • 2 theelepels kaneel
  • suikervrije aardbeienjam
  • suikervrije sinaasappeljam

gedroogde cranberries / geraspte kokos / geraspte pure chocolade
Maak een pannenkoekbeslag van het boekweitmeel, het ei, kaneel en het water. Dit moet je zelf een beetje aanvoelen, gewoon niet te dik maar ook niet te waterig. Voeg indien nodig nog wat meel of water toe en bak vervolgens de pannenkoeken in wat roomboter of kokosolie. De ene pannenkoek besmeer je licht met aardbeienjam en strooi er wat gedroogde cranberries en kokos over. De andere pannenkoek besmeer je licht met wat sinaasappel of abrikozenjam en strooi er (een heel klein beetje) pure chocolade over (minimaal 60% cacao).

Ik heb ook eens koeken van juicepulp van wortel en biet gemaakt, deze kun je ook meenemen als gezond tussendoortje, klik voor het recept op de foto.

IMG_3542

Of wat dacht je van deze hartige muffins! Ook goed van te voren klaar te maken, koud ook lekker en je maakt er meteen restjes groente mee op! Klik op de foto voor het recept!

cupcakes

Zoek je trouwens een goede lunchbox dan kan ik je deze adviseren. Mijn kinderen doen er al hun hele schooltijd tot nu toe mee. Hij is van RVS dus heel sterk maar bovenal zonder BPA wat wel vaak in de standaard plastic broodtrommeltjes zit. Als je op de foto klikt kun je zien waar je hem kunt bestellen.

bushcraftshop-rvs-lunch-box-mess-tin-klein-16cm

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *