Appeltaartontbijt

Appeltaartontbijt

Ik ben de laatste tijd nogal dol op mijn 3 (of 4)-granenontbijt omdat het zo onwijs gezond is, maar het is ook wel een beetje een saaie hap elke ochtend. Dus ik dacht, daar moet toch wel iets anders van te maken zijn en zo ontstond dus mijn appeltaartontbijt. Wie wil er nu geen appeltaart als ontbijt?

Ik heb 200 gram gemengde volle granen genomen te weten: Havervlokken, Gerstvlokken, Roggevlokken, boekweit korrels en zonnebloempitten. Dit mengsel heb ik in mijn blender fijngemalen tot een grof meel. Hier doorheen meng je:

  • 3 eieren
  • halve eetlepel kokosolie en halve eetlepel roomboter gesmolten
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 1 flinke eetlepel volle yoghurt
  • een handje rozijnen
  • 3 kwart fijngesneden appel
  • 1 theelepel zuiveringszout

Dit alles meng je goed door elkaar en vervolgens doe je het in een kleine taartvorm met onderin een vel bakpapier. Snij een kwart appel in plakjes en leg deze op het deeg. Vervolgens bak je de taart ca. 30 minuten in een oven van 150 graden. En dan mag je nu dus gewoon appeltaart als ontbijt! (zonder slagroom).

Er is nog een overheerlijke taart die je als ontbijt kunt eten en wel deze vezelrijke kwarktaart!

Superlekker en gemaakt op basis van magere kwark op een bodem van roggebrood en dadels.

Taart

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *