Broodjes gezond

Broodjes gezond

Na al die tegenstrijdige verhalen over wel of geen brood en koolhydraten en de levensbedreigende gluten die daarin zitten, hier een blog over hoe je op een gezonde manier brood kunt eten.

Als je je koolhydraten inname niet overdrijft dan moeten gezonde broodjes best kunnen af en toe. En met niet overdrijven bedoel ik dus Niet brood bij ontbijt EN lunch, tussendoor nog wat crackers, ontbijtkoek, evergreen, sultana, eierkoek, gevulde koek, slagroomtaart en s’avonds (witte pasta) of (gebakken) aardappelen. Beetje overdreven dit natuurlijk maar je begrijpt wat ik bedoel.

Hoe kun je op een gezonde manier toch brood eten? Natuurlijk door af te wisselen en ook eens voor een anders soort ontbijt kiezen zoals bijvoorbeeld deze kwarktaart…ja echt!taart

Ga je wel voor een overheerlijk broodje kies dan voor de juiste soort zoals biologisch zuurdesembrood of natuurbrood. Herkenbaar aan de stevigheid en licht zure smaak. Misschien even wennen maar ik vind het inmiddels erg lekker. Echt waar, met een wit kaiserbroodje maak je mij niet meer blij, ik vind dat net stopverf en het voelt als een steen in mijn maag. Dus kies voor:

-goed biologisch brood, bijvoorbeeld een gerstebol, roggebol of een zuurdesem speltbrood. Dit vult ook veel beter dan de (in het algemeen) slappe hap van de supermarkt.

-goed beleg.

In dit geval heb ik gekozen voor Humus. Dit is een lekkere spread op basis van kikkererwten. (zonder gemalen kikkers!). Of neem een mooie dikke romige bloemenhoning rechtstreeks van de imker. Of een met een plakje bio kaas en een geprakte halve avocado (mmmm, mijn favoriet!) Of een met verse roomkaas (goed alternatief voor smeerkaas voor kinderen) en wat plakjes biologisch rookvlees.

En om het echt gezond te maken strooi ik er wat kiemplantjes overheen, in dit geval zonnebloem sprouts. Kiemplantjes zijn eigenlijk babyplantjes en bevatten nog heel veel voedingsstoffen. Wil je meer lezen over kiemplantjes, klik dan op de foto en lees het Blog. Sprouts

Lekker en heel gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *