Rawfood chocolade

Eiwitrepen

Raw food Chocolade

Als je dol bent op zoetigheid, dan lust je waarschijnlijk ook heel graag chocola….ik tenminste wel! In mijn Raw-Food tijd heb ik zelf heerlijke rawfood chocoladerepen leren maken. Het voordeel van deze repen is dat ze gezond zijn (als je ze met mate eet) en je raakt er veel sneller vol van. Plus….ze zijn heel gemakkelijk te maken, je kunt er eindeloos mee variëren dus echt een succes recept!

Wat kun je er allemaal doorheen doen:

 • gemengde rauwe noten naar keus
 • gedroogde gezoete cranberries
 • gedroogde moerbeien (of simpele rozijnen kan ook)
 • hennepzaadjes
 • gemalen kokos
 • rauwe cacaopoeder
 • cacaonibs
 • cacaoboter
 • kokosboter
 • amandelpasta
 • koekkruiden en kaneel
 • ahornsiroop

Om een basis chocoladereep te maken smelt je een flink brok cacaoboter tezamen met een eetlepel kokosolie op een heel laag vuur. Als het gesmolten is roer je er  de ahornsiroop er doorheen. Als dit goed is gemengd schep je er een 2 eetlepels cacaopoeder bij en roer je dit er goed doorheen. Je kunt het even proeven, als het zoet genoeg is schenk je het in een vorm en zet je het in de vriezer. Nu heb je gewoon chocola. Maar het is natuurlijk heel lekker om er vanalles doorheen te doen en dat doe je zo:

Doe alle droge bestanddelen (behalve de cacaopoeder) in een schaal en vermeng dit. Roer hier het vloeibare chocolademengsel doorheen. Bekleed een plat bakje met plasticfolie, doe hier het mengsel in, druk het goed aan en zet het in de vriezer. Zodra het goed hard is, kun je het in stukken snijden en in de koelkast bewaren voor een aantal weken. Kijk ook eens bij de Amandel Pistachrepen of de Energierepen. Ook heerlijk!

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *