Avocado Raw food taart

Avocado Raw food taart

Een Raw food taart (dus niet in de oven gebakken) met avocado…. Tja, daar zal niet iedereen warm voor lopen vermoed ik, maar hij is verassend lekker met een krokante bodem en een romige maar frisse vulling. Ik wist het eerst ook niet maar met avocado kun je echt de meest lekkere dingen maken. Je kunt er ijs van maken en pudding of een cake mee bakken of dus deze mooie taart!

Voor de bodem van de avocado raw food taart heb je het volgende nodig:

 • 50 gram gemengde noten
 • 50 gram amandelen
 • 25 gram pistachenoten
 • 25 gram kokosrasp
 • 25 gram kokosolie
 • 25 gram cacaoboter
 • 5 kleine dadels vermalen

Laat de kokosolie en de cacaoboter smelten. Vermaal alle noten en dadels en vermeng ze met het kokosrasp. Voeg de overige ingrediënten toe en meng het goed. Bekleed een kleine taartvorm met plasticfolie en smeer hier het notenmengsel goed over uit. Zorg voor een mooi opstaand randje en zet het in de vriezer om uit te harden.

Voor de vulling:

 • 1 rijpe avocado
 • 1 grote of 2 kleine rijpe bananen
 • 1 kiwi
 • 50 gram kokosolie
 • 25 gram cacaoboter
 • limoensap van 2 limoenen vers of uit een flesje
 • 3 eetlepels honing
 • 10 druppels stevia
 • snuf zout

los een zakje Agar Agar op in 100 ml kokos/rijstemelk (dit zit in een melkpak en niet in een blikje)
Doe de avocado met de bananen en kiwi in een blender. Giet er de gesmolten kokosolie en cacaoboter bij en vervolgens de honing, steviadruppels, snuf zout, opgeloste Agar Agar en limoensap. Blenderen tot een smeuïg geheel en giet dit over de bodem. Laat dit ook even opstijven in de vriezer (niet tot ie bikkelhard is!) en zet hem daarna in de koelkast. Wel binnen 1 dag opeten!

Deze avocado raw food taart kun je best serveren aan gasten…..voor als je wilt dat ze nooit meer terugkomen ;-))

Heb je de gezonde citroentaart ook al geprobeerd?

Citroentaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *