Quinoa Salade

Vanwege mijn Blog en voedingsstijl val ik volgens de media onder de noemer havermouttrutje en quinoak…., maar ‘t geval wil dat ik tot op heden nog nooit quinoa heb klaargemaakt en gegeten. Ik kies liever voor rijst omdat de korrel daarvan een stuk groter is. Maar ik vond het nu weleens tijd worden vandaar dit recept, klein beetje inspiratie opgedaan op het net maar er toch weer mijn eigen draai aan gegeven.

Het betreft hier helaas geen gevalletje, mik het in een pan en klaar! Alleen al het feit dat je quinoa moet wassen bracht mij in verwarring. Het zijn namelijk zulke kleine korreltjes dat wassen nog wel gaat maar hoe giet je het af… ‘T werd een beetje stuntelen met keukenpapier en het fijnste vergiet in huis.

En toen kwam de granaatappel! Daar ben je dus ook wel even zoet mee plus na deze slachtpartij is je keukenblad- muur veranderd in een vrolijke Polkadot. Ooit heb ik een filmpje gezien waarin iemand de pitjes met een houten lepel uit de granaatappel sloeg, dat zag er reuze makkelijk uit alleen in de praktijk werkt het niet, althans niet bij mij.

Ingrediënten:

1 pak quinoa (ik heb voor de 3-kleuren variant gekozen)
1 aubergine
pitjes van een halve granaatappel
1 mini courgette
1 bakje bruine champignons
half pakje fetakaas
1 desertlepel Gomasio (sesamzout)
2 eetlepels geroosterde sesamolie
1 hand gehakte walnoten
Maak de quinoa klaar zoals aangegeven op de verpakking en ga vervolgens de granaatappel te lijf. Hierna snij je de aubergine in de lengte in dunne plakken en gril deze even in een grilpan of in de oven met een beetje olijfolie en zout. Bak de kleingesneden champignons in een klontje roomboter en snij de courgette in kleine blokjes (deze gebruik je rauw!). Snij ook de fetakaas klein en hak de walnoten.

Als de quinoa een beetje is afgekoeld doe je het in een mooie schaal en breng je het op smaak met het sesamzout en peper. Vervolgens meng je de champignons, rauwe courgette, fetakaas, walnoten en de granaatappelpitten erdoor. Doe er de geroosterde sesamolie doorheen. (Het sesamzout en de sesamolie niet achterwege laten want dat zorgt juist voor een heerlijke smaak!) Nog even versieren met de plakken aubergine en je hebt een heerlijk gezonde maaltijd. Restjes zijn de volgende dag ook nog erg lekker! Kijk ook eens bij de Snelle groente lasagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *