Zoete aardappel met spruitjes

Zoete aardappel met spruitjes

Ik heb zomaar het idee dat dit Blog niet direct veel enthousiasme zal oproepen. Spruitjes zijn nog steeds niet populair maar toevallig vind ik ze best wel lekker en ze zijn gewoon heel gezond! Dus daarom dit recept van zoete aardappel met spruitjes.

Alle soorten kool bevatten glucosinaten dus ook spruitjes want dat is een minikooltje. Glucosinaten zijn stofjes die je lichaam helpen bij het ontgiften en ze beschermen je tegen kankerverwekkende stoffen. Dit doen ze door ervoor te zorgen dat je lichaam een bepaald soort eiwitten aanmaakt die dan in je lichaam weer giftige stoffen onschadelijk maken.

Ik ben erg van het eten van rauwe groente maar in het geval van kool niet. Kool kun je beter stomen of roerbakken. De glucosinaten in rauwe kool maken in je darmen een stof aan die ervoor zorgt dat je schildklier zijn werk niet zo goed kan doen. In dit recept gaan we stomen en roerbakken dus.

De zoete aardappel oftewel bataat is ook heel gezond maar verschilt weinig met onze gewone aardappel. Tenzij je degene neemt met oranje binnenkant, deze bevat heel veel betacaroteen. Bèta-caroteen ook wel pro-vitamine A wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en zorgt voor je ogen, je weerstand, gezonde botten, tanden en huid.
Genoeg info, dan nu het recept, wat hebben we nodig:

  • 250 zoete aardappelen
  • 400 gram spruiten
  • 1 ui
  • 100 gram pecannoten
  • verse peterselie
  • kurkuma, cayennepeper, komijnzaadpoeder
  • 15 gram geroosterde sesamolie
  • kokosolie

Schil de zoete aardappel in blokjes en bak ze in de kokosolie, doe na 5 minuten de gesnipperde ui erbij. Stoom de spruiten 5 minuten en doe ze daarna bij de zoete aardappel. Doe de pecannoten erbij en alle kruiden en de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Lekker roerbakken tot alles beetgaar is.

Wij hebben er nog een biologische kipfrikandel bij gegeten! Dit gerecht bevat in totaal, zonder kipfrikandel!:

1294 Kcal maar wij hebben er met zijn 3-en van gegeten. Laat je de pecannoten weg dan bevat het nog maar 577 kcal!

Eiwitten 20,5 gram, Vetten 103,2 gram, Koolhydraten 76,4 gram.

Met dezelfde ingrediënten heb ik ook een ovenschotel gemaakt. Klik op de foto voor het recept!

spruit & bataat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *