Raapstelen Courgette Smoothie

Raapstelen Courgette Smoothie

Raapstelen Courgette Smoothie. Bij het maken van een groente smoothie is het belangrijk dat je afwisselt met de groente die je gebruikt, zeker als je ze dagelijks drinkt.

Elke groente bevat van nature een kleine hoeveelheid gifstoffen om zich in de natuur te weren tegen vijanden. Ik heb het hier dus niet over door de mens opgespoten bestrijdingsmiddelen. Als je dus elke dag dezelfde rauwe groente eet, dan krijg je dus ook dagelijks dezelfde gifstofjes binnen. Daar zul je niet direct van het hoekje om gaan, maar om alles risico’s te vermijden is het misschien toch beter om lekker een beetje af te wisselen.

Het volgende wist je natuurlijk allang maar het kan geen kwaad om het nog even te noemen ter promotie van de groentesmoothie. Komt ie:

Mensen die veel groente en fruit eten (dus echt veel!) lopen minder risico om diabetes type 2, bepaalde soorten kanker (hoofd-hals, slokdarm & maag) en hart- en vaatziekten te krijgen.  Groente en fruit bevat naast vitaminen en mineralen nog zoveel actieve gezonde stofjes dat het altijd beter is ze gewoon te eten dan te denken ik neem in de plaats wel een vitaminepil.

Wat heb ik deze keer in de smoothie gedaan:

3 kleine avocado’s (2 mag ook), 2 bananen, 1 blikje ananas op eigen sap, een flinke bos raapstelen en 1 courgette. Alles in een blender doen van ca. 2 liter en aanlengen met water. Mocht je dit niet lekker vinden dan kun je er nog een beetje appelsap of zo bijdoen maar het is beter van niet.

Als je nou tussendoor nog af en toe een kiwi + appel + sinaasappel voor jezelf schilt en opeet en s’avonds een bord gestoomde groente naast je gebakken aardappelen met gehaktbal dan zit het met je groente inname wel oké!

Om een goede romige smoothie te kunnen maken heb je een krachtige blender nodig. Deze zijn in alle prijsklassen te verkrijgen, van 29.- tot 1200,-. Mocht je serieus aan de slag gaan ermee dan zou ik voor een goede kwaliteit gaan anders komen er binnen een week rookpluimen en verbrand rubbergeur vanaf. Als je alleen of met z’n 2-en bent vind ik de Nutribullet perfect. Goed maar betaalbaar en je smoothie is direct klaar om mee te nemen en hij is klein dus neemt weinig ruimte in beslag. Deze gave blender kun je hier bestellen.

Wil en kan je wat meer besteden dan zou ik kiezen voor de Bianco Primo Blender. Het is Duits fabrikaat dus heel solide en krachtig en hij heeft een kunststof kan wat ik heel fijn vind anders til je je steeds een lamme arm. Deze Bianco Primo Blender kun je hier bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *