Zeer omslachtige Applecrumble

Als je van je vriendin heerlijke appeltjes uit eigen tuin krijgt en daar een vrij ingewikkelde semi-rawfood, paleo, noten appeltaartje van maakt wat vervolgens helemaal niet lekker is, maar je wilt de 200 gram noten die je net gebruikt hebt niet weggooien, en natuurlijk ook niet de appeltjes van de tuin van je vriendin en dan de hele taart in stukken hakt, wat ‘t toch ook niet is dus dan maar alles in de keukenmachine fijnmaalt en verder omdat je het ook niet meer weet maar op een bakplaat in de oven smijt, ja dan krijg je dus een “zeer omslachtige Applecrumble”!

Maar wel een hele lekkere, toevallig! De volhouder wint!

Deze Applecrumble is ook wel op een wat snellere manier te maken, en dat doe je dan als volgt:

Wat heb je nodig:

  • 6 appeltjes
  • 100 gram rozijnen
  • 200 gram rauwe gemengde noten
  • 100 gram kokosmeel
  • 3 eieren en 1 eierdooier
  • 3 eetlepels agavesiroop of honing
  • 1 eetlepel kokospalmsuiker
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels kaneel

Schil de appeltjes, snij ze in stukjes en bak deze in wat roomboter samen met rozijntjes en kaneel. De crumble heb ik dus gemaakt met een taartbodem basis de rauwe noten, kokosmeel, eieren, agavesiroop (of honing), kokospalmsuiker en kokosolie. Roer alle droge ingrediënten door elkaar. Kluts de eitjes met 1 eidooier en de agavesiroop (of honing) goed door en vermeng dit alles samen in een kom. Smelt de kokosolie en roer dit er ook doorheen.  Als je een korrelig soort deeg hebt dan alles even meebakken met de appeltjes. Hierna verdeel je het mengsel over een oven bakplaat en laat je het op 160 graden droogroosteren. Af en toe haal je de bakplaat even uit de oven om het geheel om te husselen. Net zolang totdat het geheel lekker bruin krokant is geworden. Hou het goed in de gaten, als het te hard gaat de oven wat lager zetten. Verbrande applecrumble is namelijk niet lekker.

Hierna af laten koelen en bewaren in een goed af te sluiten pot. Lekker voor door de (kokos)yoghurt!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *