Amandel Avocado Cheesecake met Passievrucht

Ik heb weer eens een bijzonder Rawfood gerechtje gemaakt namelijk een Amandel Avocado Cheesecake slash dessert met Passievrucht!

Wat ik zo leuk vind aan Rawfood is dat iedereen denkt dat je alleen nog maar enorme bakken met salades mag eten maar dat klopt niet. De echte Rawfoodies zijn zeer inventief met het verzinnen van lekker maar wel heel gezonde gerechten, dus je vindt er heel veel heerlijk zoete taarten en desserts.

Er is wel 1 kanttekening aan dat “lekker”. Ik kan de pure smaken inmiddels zeer waarderen maar als je alleen maar fabriekskoek, snoep, taart en toetjes gewend bent dan zijn de smaken van de Rawfood gerechten wellicht iets te “laf” voor je. Het is een kwestie van wennen!

 

Voor dit gerecht heb je het volgende nodig:

  • een kommetje met gepelde rauwe amandelen of amandelmeel
  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 halve limoen
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • een eetlepel agavesiroop of honing
  • 4 dadels
  • 4 passievruchten

Voor de bodem gebruik je ca. 1/3 van de amandelen en deze maal je fijn. Vervolgens doe je de in stukjes gesneden dadels en de kokosolie erbij. Dit vermeng je in een keukenmachientje of met een staafmixer. Met dit mengsel vul je 4 kleine glaasjes als bodem en dit druk je een beetje aan.

Voor de “cheescake” maal je de amandelen heel fijn (of je gebruikt amandelmeel). Hier doe je de avocado bij en wat agavesiroop en het sap van de halve limoen. Dit goed mengen tot het het lekker luchtig en romig is. Dit schep je bovenop de eerste laag. Nu zet je de glaasje een half uurtje in de vriezer. Daarna haal je ze eruit en verdeel je de passievrucht over de glaasjes. Nu is het klaar om te eten. Je kunt het nog een dag in de koelkast bewaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *