Koeken van Juicepulp

Koeken van Juicepulp!

Soms dan probeer je 3 standaard recepten uit en dan lukt niets en soms gooi je wat bij elkaar en komt er iets lekkers uit voort. Zoals vandaag!

Als je weleens fruit en groente door een sapcentrifuge of slowjuicer hebt gedaan dan weet je dat er na het juicen een hoop pulp over is en het is toch zonde om dat weg te gooien. Dus ik heb het pulp van 1 rauwe biet en 4 wortels apart gehouden. Dit heb ik in een kom gedaan en de volgende dingen toegevoegd. (eerst even de oven voorverwarmen op 175 graden)

  • 1 scoop kokosmeel
  • 1 scoop Whey poeder
  • 1,5 scoop havermout
  • 3 eieren
  • 1 scoop rozijnen
  • een klein handje pecannoten
  • 2 theelepels kaneel
  • een eetlepel honing

Een scoop is in mijn geval trouwens een maatschep van 25 gram. Dit alles heb ik met een vork lekker goed gemengd en vervolgens in een platte taartvorm gedaan. Wel even invetten en een laag bakpapier op de bodem leggen. In de oven een half uurtje laten bakken. Als je er met een sateprikker in prikt en deze komt er droog uit dan is hij klaar!

Ik heb er vervolgens ronde vormen uitgestoken, zo heb je fijne hapklare koeken! Om ze leuk op te dienen kun je er een klodder kwark gemengd met wat honing en kaneel op doen. Net een gebakje alleen veel beter voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *