Pompoen pannenkoeken

Pompoen pannenkoeken! Hier wordt je blij van! En anders wel al die lieve kindertjes die geen groente lusten!

Het is geloof ik niet echt pompoen tijd meer maar je kunt ook bevroren blokjes pompoen kopen bij de Appie….wel zo handig! Deze hartige pompoen pannenkoeken zijn gezond, lekker en heel makkelijk van te voren te maken. Ze zijn hartig, ook koud lekker dus makkelijk mee te nemen. Wat heb je nodig:

  • vruchtvlees van een klein pompoentje
  • een halve prei
  • 1 rode ui
  • 2 theelepels kurkuma
  • zwarte peper
  • 3 bio eieren
  • 100 gram pijnboompitten
  • scheutje tamari (soyasaus)
  • 150 gram spelt pannenkoekmix
  • 100 gram geraspte kaas

Bak de pijnboompitten een beetje op en giet er aan het eind een scheutje tamari overheen. Maal in een machine het pompoenvruchtvlees, prei en ui klein. Vermeng dit vervolgens in een grote kom met de eieren, het pannenkoekmix, de geraspte kaas, kurkuma, peper en de pijnboompitten. Goed door elkaar mengen en bak er nu in de pan kleine pannenkoeken van.

Wij eten ze vanavond bij een kom soep maar ze zijn ook ideaal als tussendoor om de honger te stillen of in de “brood”trommel voor naar school of je werk. Een ander heerlijk recept voor mee naar het werk vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *