Zuurkooltaart

Zuurkooltaart; Heel heel heel eerlijk? Ik lust niet zo graag zuurkool…. Maar ja, het is zo goed voor je. Dus toen ik dit recept zag in het blad Uitzicht van de Moermanvereniging heb ik meteen maar een zakje bio zuurkool gehaald en ben ik deze Zuurkooltaart gaan maken.

Zuurkool is eigenlijk gewoon witte kool maar het is gefermenteerd door toevoeging van melkzuur bacteriën. Dit fermenteren zorgt ervoor dat de kool heel makkelijk door ons lichaam te verteren is. Het bevat heel veel vitamine C en B en door de goede bacteriën is het ook nog eens prima voor je darmen. Voor het goede zou je eigenlijk een paar keer per dag een plukje zuurkool zo op moeten eten.

Hoe maak je deze Zuurkooltaart. Ik heb er zelf trouwens een klein beetje katenspek (bio) aan toegevoegd, maar dat staat niet in het originele recept.

  • 1 rode ui
  • 1 pak bio zuurkool
  • 6 ongezwavelde gedroogde abrikozen
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 3 theelepel kurkumapasta (zie recept Gouden Melk)
  • 5 plakjes bio katenspek
  • 2 eetlepels vlozaad. Dit is een bindmiddel en wordt ook wel Psyllium vezels genoemd.

Heb je geen vlozaad in huis wat ik me zo maar kan voorstellen, dan kun je een ander bindmiddel gebruiken zoals arrowroot of je besteld het online hier.

Warm de oven voor op 160 graden. Bak in wat roomboter of kokosolie de ui met de rozijnen, katenspek en de fijngesneden abrikozen. Doe er de kurkumapasta bij. Knijp de zuurkool uit en snij deze lekker fijn. Bak de zuurkool ook eventjes mee en doe als laatste het Vlozaad erbij.

Vervolgens leg je onderin een kleine taartvorm een velletje bakpapier. Doe het mengsel hierin en druk het geheel goed aan. Een half uurtje bakken in de oven en hij is klaar!

Wij eten hier een volkorenbolletje met een bio hamburger bij en een lekkere zelfgeperste juice!

Nog een lekker dineetje is deze ovenschotel met spruitjes en zoete bataat (aardappel). Klik op de foto voor het recept!

spruit & bataat

Deze recepten zijn (grotendeels) Paleo. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier voor het Blog dat ik erover schreef of lees dit boek, klik op de foto.

9200000032437131

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *