10 goede gezonde redenen om deze soep te eten

10 goede gezonde redenen om deze soep te eten

Een hele makkelijke manier om bij het avondeten veel groente binnen te krijgen is middels een groentesoep. En dan bedoel ik niet een bouillon met wat verdwaalde stukjes wortel en prei maar een echt gebonden groentesoep zoals hieronder beschreven met de 10 goede gezonde redenen om deze soep te eten.

Allereerst wat zit er in deze supersoep: Broccoli inclusief stronk, paksoi, bleekselderij, kurkuma, ui, knoflook, oregano, geroosterde sesamolie, peper & zout.

  1. Broccoli is een kruisbloemige groente en die bevatten diindolylmethane (DIM). Deze stof blijkt kanker een halt toe te kunnen roepen.
  2. In ons lichaam ontstaan constant ontstekingen. Wanneer deze chronisch worden ontstaat er oxidatieve stress. Stofjes in Broccoli kunnen dit tegengaan.
  3. Bleekselderij bevat phthaliden. Deze stoffen maken de spieren rondom bloedvaten rustig en relaxed. De bloedvaten gaan wijder open staan en laten het bloed onder een lagere druk stromen.
  4. Kurkuma bevat curcumine dat een positief effect heeft bij tumoren alsmede bij het voorkomen van diabetes type 2. Voor een betere opname van Curcumine is peper en vet nodig.
  5. Paksoi bevat een unieke samenstelling van voedingsstoffen die niet alleen oxidatieve stress vermindert maar ook de kans op chronische onstekingen op celniveau. De combinatie van omega 3-vetzuren en vitamine K die te vinden zijn in paksoi helpen hier ook bij.
  6. Zonnebloempitten bevatten hoge concentraties vitamine E, magnesium en selenium. Vitamine E heeft een ontstekingsremmende werking die de symptomen van astma en artritis kunnen verminderen. Vitamine E is ook belangrijk bij de preventie van hart-, en vaatziekten.
  7. Honderd gram hennepzaad bevat zo’n 45 gram vet, waarvan 3,3 gram verzadigd. Deze vetten zijn perfect uitgebalanceerd in omega-3 en omega-6 vetzuren. Dit zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken.
  8. Knoflook zijn gezondheidsbommetjes. Het werkt ook weer ontstekingsremmend en is goed voor je bloeddruk. Het werkt als een soort antibioticum tegen bacteriën, virussen, schimmels en wormen.
  9. Deze soep is heel makkelijk te maken en geeft dus geen keukenstress
  10. Deze soep is heel lekker en dus heel gezond en als je iets lekkers eet waarvan je weet dat het ook nog eens heel goed voor je is, maakt je lichaam het stofje dopamine aan wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd.

Hoe maak je deze soep: fruit de gesnipperde ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de klein gesneden broccoli, paksoi en 1 steel bleekselderij toe en water totdat het geheel nog niet onder staat. Breng dit aan de kook en kook het maximaal 5 minuten. Hierna ga je met de staafmixer in de pan om de soep fijn te maken. Nu kun je de soep kruiden met oregano, kurkuma, peper, zout. Ik heb er zelf ook nog een biologische eitje doorheen geroerd, dat zorgt ervoor dat de soep bindt. Als laatste bestrooien met zonnebloempitten, pompoenpitten en hennepzaadjes!

Nou, dit waren toch wel 10 goede gezonde redenen om deze soep te eten toch? Een ander recept voor een snelle soep vind je hier.

Wil je ook weten waarom het drinken van een juice uit de slowjuicer zo gezond is, lees dan dit Blog!

Bron: mmv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *