Van muesli tot gezonde cruesli

Van muesli tot gezonde cruesli!

Muesli is gezonder dan cruesli maar cruesli is lekkerder…vind ik. Het is krokanter en zoeter dan muesli maar helaas is de cruesli die je kant en klaar kunt kopen vaak flink gezoet met suiker en dat is helemaal niet nodig!

Deze “van muesli tot gezonde cruesli” is easy peasy om zelf te maken en het resultaat is ook veel smakelijker. Voor dit recept heb ik de onderstaande droge ingrediënten door elkaar gebruikt. De hoeveelheden kun je zelf bepalen. Maak je heel veel tegelijk gebruik dan in verhouding wat meer kokosolie, lijnzaadolie en perenstroop.

  • Havermout
  • Volkoren cornflakes
  • Hennepzaad (hier te bestellen)
  • Chiazaad (hier te bestellen)
  • Pompoenpitten
  • Zonnebloempitten
  • ook heb je nodig wat kokosolie, lijnzaadolie en 1 eetlepel perenstroop

Verwarm in een kommetje wat plantaardige olie (ik heb lijnzaadolie gebruikt) tezamen met 1 eetlepel perenstroop en een beetje kokosolie. Als het vloeibaar is vermeng het dan met de droge bestanddelen. Verspreid het over een bakplaat en rooster het op 150 graden totdat het lekker krokant en een beetje gebruind is.

Deze “muesli tot gezonde cruesli” is heerlijk met wat kokosmelk, yoghurt of gewoon als knabbel tussendoor, makkelijk toch!

Ik wil graag wat extra aandacht geven aan mijn hennepzaad vriendjes. Op zich ben ik er geen voorstander van om iedereen aan allerlei dure superfoods te krijgen maar voor hennepzaad maak ik een uitzondering. Wij hebben in ons lichaam aminozuren nodig aangezien ze belangrijk zijn voor allerlei stofwisselingsprocessen. Een aantal aminozuren zijn essentieel. Dit betekent dat ons lichaam ze niet zelf aanmaakt en dus dienen wij ze uit onze voeding te halen. Hennepzaad is 1 van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die al deze essentiële aminozuren bevat. Dus zorg ervoor dat ze regelmatig op je bord liggen. Wil je nog meer lezen over eiwitten en aminozuren in combinatie met sporten, lees dan dit Blog.

Hennepzaad kun je hier bestellen!

Een ander lekker ontbijt is het 4-granenontbijt! Het recept vind je hier. Van dit 4-granenontbijt kun je weer een heerlijk appeltaartontbijt maken, wie wil dat nu niet! Het recept van deze appeltaart vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *