Juice met zoete venkel en gele biet

Juice met zoete venkel en gele biet.

Juice met zoete venkel en gele biet. Dit is een heerlijke frisse variant op mijn vorige juice (die trouwens ook lekker is!) waar ik rauwe rode biet in had verwerkt, zie dit Blog. Het nadeel van rode biet is dat de smaak behoorlijk overheerst. Op zich niet heel erg maar de smaken van de rest van de groenten vallen daardoor een beetje weg.

In de juice van deze keer heb ik een gele rauwe biet gebruikt en de smaak daarvan is veel milder en hij ziet er echt fantastisch uit! Het is een heerlijk frisse juice geworden en ook nog eens geweldig van kleur!

Wat heb ik dit keer voor ingrediënten gebruikt:

  • 1 gele biet
  • 2 appels
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 halve grote spitskool
  • 1 venkel
  • 5 winterpeentjes
  • 1 citroen

Ook dit is natuurlijk weer een heel gezond sapje. Op nu.nl staat een artikel over het wetenschappelijk bewezen feit dat het eten (of drinken) van rauwe groente kanker kan helpen voorkomen.

Het American Journal of Clinical Nutritrion brengt een nieuw groot epidemiologisch onderzoek uit dat bevestigt dat de inname van veel groente de kans op borstkanker verlaagt. De resultaten zijn gebaseerd op een langlopend onderzoek onder 335.054 vrouwen in een groot aantal landen. Hun groente- en fruitconsumptie werd gemeten door middel van land-specifieke vragenlijsten. “Er was met name al bewijs dat de inname van veel plantaardige voeding bij rokers de kans op mond-, keel- en longkanker verkleint. Nu het onderzoek langer loopt, kunnen we meer specificeren naar verschillende tumoren en zien we dat dit effect ook geldt bij borstkanker.”

Uiteraard heb ik weer mijn slowjuicer gebruikt. Twijfel je soms of je er een zult aanschaffen? Dat kan ik mij best goed voorstellen want helaas zijn de goede slowjuicers erg duur. Ik heb destijds een showmodel op de kop kunnen tikken die alsnog 250 euro kostte. Dat is heel veel geld maar ik heb er geen spijt van want ik gebruik hem intensief. Daarbij is het type dat ik heb heel solide en zal niet snel stuk gaan. Het type slowjuicer dat ik heb gekocht kun je hier bestellen. Je zult er geen spijt van krijgen! Wil je toch een betaalbare variant, dan is deze ook verkrijgbaar.

Wil je nog eens goed weten wat het verschil is tussen een blender, slowjuicer en een sapcentrifuge bekijk dan het filmpje in dit Blog. Of als je er over wilt lezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *