Blender, hoe kies je de juiste en welke heb ik!

Blender, hoe kies je de juiste en welke heb ik!

Blender. In eerdere blogs heb ik al eens verwezen naar verschillende blenders maar ik heb eigenlijk nooit vermeld welke blender ik zelf gebruik. Terwijl ik die vraag natuurlijk geregeld krijg en ik met de mijne toch heel erg blij ben. Dus, in dit Blog ga ik het verklappen, doe er je voordeel mee! Mijn zus en een vriendin hebben hem inmiddels ook al een tijdje in de keuken staan.

Ik geef het maar meteen eerlijk toe….ik ben zo’n type die het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten. Zo ook met producten, ik wil het beste voor het minste geld en ik ben bereid om bij een aankoop eerst goed onderzoek te doen. Ik kan heel wat tijd doorbrengen op internet om van alles te vergelijken, die tik heb ik van mijn vadertje.

Zo dus ook bij mijn blender. Ik had al aardig wat goedkope exemplaren versleten en aangezien ik inmiddels zoveel smoothies maakte vond ik het tijd worden voor het “echte” professionele werk. Mocht je ook al een tijd serieus aan het blenderen zijn dan weet je dat het heel prettig is als alles goed fijn wordt vermalen.  En dat niet alle steeltjes van je bosje peterselie niet mee willen doen maar met z’n allen de onderkant van het mes aan het omhelzen zijn. (waar je niet bij kunt!). Een smoothie hoort smooth (glad) te zijn dus zonder stukjes.

Eigenlijk was mijn oog gevallen op de Vitamix, dat is echt DE blender onder de rawfoodies. De goedkoopste kost echter 669,- en dat vind ik echt Way Too Much voor een blender. Maar inmiddels zat deze wel in mijn koppie dus ik ging op zoek naar een betaalbaar alternatief. Eentje die er een beetje hetzelfde uitziet maar die ook hetzelfde vermogen heeft! En hoera, dit verhaal loopt goed af want ik heb er een gevonden, 2 jaar geleden al om precies te zijn….en ze heet Maxima!

Even serieus, (ze heet trouwens echt Maxima) waar heb ik zoal op gelet:

Het wattage; Toeren per minuut; Materiaal beker; Grootte beker; De messen.

Wat deze punten betreft heb ik ze even naast elkaar gezet.

MAXIMA VITAMIX
1000 watt 1000 – 1200 watt
26.000 toeren per minuut 24.000 toeren per minuut
Kunststof kan van 1,75 liter (Niet BPA vrij) Kunststof kan van 2 liter (BPA vrij)
RVS messen Japans edelstaal messen

Ik vind persoonlijk een kunststof kan/beker het meest plezierig want niet zo zwaar en kan tegen een stootje. Mocht je s’ochtends nog niet zo helder zijn dan is een glazen beker natuurlijk zo aan diggelen. Wil je bevroren fruit/groente oftewel ijs vermalen dan heb je echt een goed vermogen nodig. De standaard blenders zitten meestal rond de 700/800 Watt als je al mazzel hebt.  Zoals je in het schema ziet zijn ze goed aan elkaar gewaagd maar het verschil in prijs is enorm groot. De Maxima blender kost namelijk 156,- euro en de Vitamix 669,-.

De Maxima blender is een Nederlands fabricaat wat ik ook leuk vindt en ik ben ook dol op onze koningin dus Blender wordt bij ons thuis gewoon Maxima genoemd. Het fijne is ook dat mocht er iets stuk gaan of je wilt een losse beker bestellen dat dat soepel wordt geregeld. Je hoeft niet meteen een hele nieuwe motor aan te schaffen. Hij is alleen bijna nergens te koop daarom heb ik hem ook nog niet eerder genoemd aan jullie. Alleen via internet kun je haar bestellen, om precies te zijn hier (of klik op de foto).

maxima-blender-maxiblend-hp

Mocht je hem willen kopen,  (je zult er geen spijt van krijgen) en je gebruikt de code Healthyjeltje dan hoef je in de maand januari geen verzendkosten te betalen in Nederland en België en dat scheelt toch weer bijna 9 euro. Dat is gratis een mooie zak met lekker vers fruit.

De blender is super gemakkelijk schoon te maken. Als ik klaar ben spoel ik de kan om, doe er een drup afwasmiddel in en zet hem eventjes aan. Nogmaals omspoelen en hij is klaar!

Wist je trouwens dat je in een blender ook lekker soep kunt bereiden, of granen zoals havermout fijn kunt malen. Je kunt er zelfs notenmelk in maken! Hiervoor doe je bijvoorbeeld een hand witte amandelen met een laagje water in de blender. Fijnmalen en zeven door een notenzak en je hebt amandelmelk!

Alvast heel veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *