Choco cake voor de slanke lijn

Choco cake voor de slanke lijn

Choco cake voor de slanke lijn. Mocht je willen afvallen, hoe fijn is het dan als je toch af en toe iets heel lekkers kunt nemen. Gebleken is dat het dan veel beter vol te houden is. Een ideetje is deze luchtige, licht kleffe, donkerbruine zoetigheid. Zo klaar, heel makkelijk te maken, vult goed en op basis van zwarte bonen….

Huh?! Wat?! Zwarte bonen???? Ja, dat klinkt misschien niet heel lekker maar in deze choco cake proef je het echt niet! Ik heb er geen boter in gebruikt, dat is ook niet nodig en zo blijft hij goed voor de slanke lijn. Uiteraard is hij met 2 eetlepels roomboter waarschijnlijk nog lekkerder. Maak voor jezelf de keus! Wat heb je nodig en hoe maak je hem:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • 1 blik gekookte zwarte bonen
  • 3 grote biologische eieren
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels rauwe cacao
  • 75 gram stukjes pure chocolade 75%
  • 1 half klein kopje espresso of hele sterke koffie
  • kwart theelepel vanillepoeder (geen vanillesuiker!)
  • sap van halve sinaasappel
  • 1 theelepel baking soda

Doe alle ingrediënten in een sterke blender behalve de stukjes chocolade. Giet het in een cakevorm en brokkel dan alsnog de brokjes chocolade erdoor. Bak de cake in 30 minuten gaar. Als je een sateprikker in het midden van de cake steekt en hij komt er droog uit dan weet je dat hij goed is! Je zult zien dat deze choco cake super luchtig is maar reken voor 1 plak ca. 100 Kcal.

Voor het beslag van deze cake heb je een sterke blender nodig vanwege de bonen. De blender die ik 2 jaar geleden heb gekocht en waar ik nog steeds heel veel plezier van heb kun je hier bestellen of klik op de foto. Met de code Healthyjeltje hoef je deze maand geen verzendkosten te betalen! Wil je weten waarom deze blender zo goed is, lees dan dit blogblender

Een bordje fruit is tijdens het lijnen ook altijd heerlijk en gezond en je kunt er ook best mee variëren. Probeer ook eens dit fruit 2.0, klik op de foto voor het Blog!

IMG_3498

Of wat dacht je van deze prachtige ananas sandwich met vanillesaus! Klik op de foto voor het recept.

raw food dessert

raw food dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *