Snickers Sellufgemaakt Superlekker!

Snickers Sellufgemaakt Superlekker!

Snickers Sellufgemaakt Superlekker! Oud nieuws maar ik ben dol op chocola en dan met name snickers. Zelf koop ik ze niet maar manlief wel en die denkt ze vervolgens heel slim te verstoppen in de bijkeuken. Heel handig voor mij als ik toch de was aan het doen ben!

Maar ik heb nu een recept voor (zo goed als) RawFood snickers bedacht. Helaas zijn ook deze snickers niet goed voor de lijn maar ze bevatten in ieder geval geen chemische toevoegingen en witte suiker. Het is best even een klus maar je kunt er meerdere tegelijk maken, lang in de vriezer/koelkast bewaren en ze vullen behoorlijk!

Hoe maak je ze en wat heb je nodig:

  • 2 koppen geweekte rauwe cashewnoten
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepel honing en of wat groene stevia
  • 1 eetlepel biologische pindakaas
  • 6 grote kleffe dadels
  • 1 halve theelepel vanillepoeder
  • eventueel 1 dessertlepel mesquitepoeder (raw food zoetmiddel, hier te bestellen)
  • rauwe cacaopoeder
  • 2 eetlepels cacaoboter

Als eerste maak je de notenlaag. Week 2 koppen rauwe cashewnoten in water. Vermaal ze hierna (zonder het water) en meng er 2 eetlepels gesmolten kokosboter/olie (dit is hetzelfde!) doorheen. Doe er ook 1 eetlepel honing  en 1 eetlepel pindakaas bij en meng alles goed door. Hierna vul je een met plasticfolie bekleed laag bakje en laat dit een half uurtje opstijven in de vriezer.

Voor de 2e zogenaamde caramellaag hak je ca. 6 grote dadels (liefst verse). Deze vermeng je met wat vanillepoeder en eventueel wat Mango of Mesquite poeder. Deze poeders heb je waarschijnlijk niet in je kast staan dus je mag ze ook weglaten. Maak er met een vork een soort pasta van en smeer dit uit over het cashewnotenmengsel. Laat dit weer even opstijven in de vriezer en snij het blok daarna in stukken.

Maak nu het chocolademengsel. Meng hiervoor 2 grote lepels kokosboter/olie met 2 eetlepels cacaoboter en smelt dit zachtjes (au bain marie). Doe hier naar wens zoetmiddel doorheen. Dat mag honing zijn, maar kokosbloesemsuiker en/of steviadruppels kan ook. Vervolgens 2 of 3 eetlepels rauwe cacaopoeder. Alles heel goed mengen zodat het een egale lobbige massa wordt en alles goed is opgelost. Doop de blokken 1 voor 1 door het chocolademengsel en laat het in de koelkast hard worden. Waarschijnlijk blijft er geen dikke laag hangen maar als de blokken in de koelkast hard zijn geworden kun je ze terugdoen in het platte bakje en de rest van het chocolademengsel erover gieten. Garneren met gojibesjes en weer hard laten worden in de vriezer. Als ze eenmaal hard zijn geworden kun je ze daarna bewaren in de koelkast of vriezer. Echt megalekker!

Kun je ook geen genoeg krijgen van het maken van chocola in alle vormen en maten, kook dan dit boek. Echt heel leuk en allemaal gezond!
1001004011033307

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *