Antidepressiva vóór zijn door goede voeding?

Antidepressiva vóór zijn door goede voeding?

Meer dan een miljoen Nederlanders slikken antidepressiva. Dat is ontzettend veel! En hoewel velen er baat bij hebben, je slikt het liever niet ook vanwege de bijwerkingen. Ook steeds meer mensen krijgen te maken met ziekten zoals dementie, Alzheimer, MS en Parkinson en soms al op veel te jonge leeftijd.  Dit zijn allemaal ziekten die te maken hebben met ons brein.

Ons zenuwstelsel wordt bijna helemaal bestuurd door aminozuren en peptiden. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. (Huisje is het eiwit en stenen zijn de aminozuren). Uit deze Aminozuren worden neurotransmitters gemaakt en die zijn dus weer super belangrijk voor je brein. De belangrijkste neurotransmitters (van de 50!) zijn:

  1. Dopamine
  2. Acetylcholine
  3. Gaba
  4. Serotonine

Neurotransmitters zijn communicatiemoleculen die worden gemaakt uit je voeding en ze bestaan dus voornamelijk uit eiwitten. Verbruik je meer eiwitten dan dat je binnenkrijgt dan zullen er uiteindelijk minder neurotransmitters gemaakt kunnen worden met alle gevolgen van dien.

Een aantal aminozuren zijn essentieel wat betekent dat je lichaam ze niet zelf kan aanmaken maar dat je ze uit je voeding MOET halen. Mis je slechts 1 aminozuur dan raakt je hele eiwitstofwisseling van slag. Aminozuren moeten dus uiteindelijk uit onze voeding worden omgezet in neurotransmitters. Hiervoor zijn weer allerlei vitaminen en mineralen nodig zoals:
-de B Vitaminen
-vitamine C
-Calcium
-Magnesium
-IJzer
-Zink

Dopamine
Deze neurotransmitter zorgt voor zowel geestelijke als lichamelijke kracht. Het verhoogt letterlijk het voltage in je brein. Heb je hier voldoende van dan heb je meer energie en ben je stressbestendig.

Acetylcholine
Deze neurotransmitter zorgt voor sneller werkende hersenen. Je kun beter waarnemen en sneller beslissen. Verder zorgt het ervoor dat je meer ‘open” staat en sensitiever, socialer en positiever wordt.

Gaba
Deze neurotransmitter werkt kalmerend en brengt je stabiliteit en zelfverzekerdheid.

Serotonine
Deze neurotransmitter werkt verzorgend, helend en helpt je goed te slapen. Verder helpt het je om weer plezier te maken.

Voeding rijk aan deze neurotransmitters is: hennepzaad, weipoeder, groene bladgroenten, schapenkaas, peulvruchten, pure chocolade, zaden, vis.

In Hennepzaad, ei, avocado, schapen ricotta en havermout zitten ze allemaal!

Wil je het jezelf makkelijk maken dan kun je er ook voor kiezen om CBD olie te gaan gebruiken. De CBDolie van www.cbdjeltje.com komt van de Hennepplant die geteeld wordt voor zijn hennepzaad (en dus niet voor de vezel). Daardoor is deze olie ook rijk aan de essentiële aminozuren! Hier kun je het bestellen >>http://cbdjeltje.com/CBDolie

Ook de volgende punten ook belangrijk:

  1. zorg voor voldoende goede vetten (omega 3);
  2. zorg voor gezonde darmen zodra je alle voedingsstoffen ook goed kunt opnemen;
  3. zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
  4. zorg voor dagelijks voldoende beweging

Conclusie, voel je je vaak emotioneel niet helemaal stabiel, weet dan dat je ook hier invloed op kunt uitoefenen middels je voeding. Dit betekent dat je een aantal van de genoemde voedingsmiddelen dagelijks moet nemen en niet 1 x per week. (of dus de CBDolie). Daarbij is het belangrijk om dat dan een tijd vol te houden om te kunnen merken en voelen dat het werkt. Zeker het proberen waard lijkt mij want je wilt toch liever niet aan de antidepressiva als het niet echt hoeft.

Zoals je begrijpt zijn de groene smoothies fantastisch om in 1 keer de benodigde voedingsmiddelen binnen te krijgen, avocado, havermout en groene groente. Eet daarbij nog een gekookt biologisch eitje en je komt al een heel eind! Als je de smoothie maakt van dit recept (klik op de foto) en je voegt wat havermout en eventueel wat weipoeder toe dan ben je klaar!

IMG_4368

Wist je dat 90 tot 98% van je gedachten gelijk zijn aan die van gisteren. Het DNA van een banaan is voor 50% gelijk aan dat van ons. Een vrouwenbrein is lichter dan dat van een man. Angst kun je aan- en afleren. En zo nog veel meer leuke weetjes over je brein lees je in dit grappige boek.


9200000030035645

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *