Griep killer wonderdrank

Griep killer wonderdrank

Griep killer wonderdrank. De griepvirussen zwermen weer vrolijk rond en leggen een groot gedeelte van ons weer lam in ons bedje. Maar met dit heerlijke heksenbrouwsel heb je een heel goed verweer in handen. De combinatie van de verse frisse citroenen, de zoete honing en de pittige kruiden zorgen ervoor dat je een boost krijgt. Vol met vitamine C, bacterieremmers en immuunsysteem versterkers. Weg met de griep!

Het drankje wat je met dit brouwsel kunt maken is perfect tegen verkoudheid, keelpijn en een beginnende griep. Plus het is gezond! Wat heb je ervoor nodig:

  • brede glazen pot met deksel
  • 2 biologische citroenen
  • stukje verse gember
  • pot vloeibare honing (zonder toegevoegde suiker)
  • theelepel kaneel
  • theelepel kurmuma
  • halve theelepel cayennepeper

Was de citroenen en snij ze in heel dunne plakjes. Snij de gember ook in plakjes maar niet te fijn want anders drink je straks stukjes gember en dat is niet zo lekker. Doe de citroenschijven en de gember in de glazen pot. Giet er de honing over en doe vervolgens de kruiden erbij. Even doorroeren en in de koelkast bewaren waarna er een heerlijk dikke siroop ontstaat. Tegen de tijd dat je een griep of verkoudheid voelt opkomen heb je in ieder geval deze wonderdrank klaarstaan!

Neem bij griep een paar keer per dag een schepje van het siroop dat is ontstaan en schenk daar kokend water bij. Als je het niet lekker vindt, wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen, dan kun je er ook naar smaak gewoon nog een theezakje in hangen. De siroop kun je een paar maanden in de koelkast bewaren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze pot binnen 2 dagen soldaat maakt want dat krijg je een overdosis suikers binnen, dat is slecht voor je immuunsysteem en dus je weerstand en wordt je weer ziek.

Het maken van verse groentejuices met de sapcentrifuge of slowjuicer is natuurlijk ook aan te raden in deze periode. Bietjes, venkel, wortel, appels, het is allemaal heerlijk in een verse sap. Klik op de foto’s voor recepten en meer informatie.

Sap

Sap

IMG_4539

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *