Frittata met gerookte zalm

Frittata met gerookte zalm

Frittata met gerookte zalm. Wij eten hier thuis eigenlijk nooit Hollandse pot. Waarschijnlijk komt dat omdat ik het simpelweg niet zo lekker vind en omdat ik zelden avondeten maak met aardappelen/rijst/pasta & groente & vlees/vis/kip.

Het is bij ons dus Of groente met vlees/vis/kip Of groente met aardappelen/rijst/pasta. Maar er is natuurlijk altijd een uitzondering op de regel dus vanavond eten we een frittata met groente, aardappelen, gerookte zalm en natuurlijk eieren. Lekker voedzaam en rijk aan eiwitten, vetten & koolhydraten. Heb je allemaal nodig om goed te kunnen functioneren. Deze frittata is heel goed van tevoren te maken en zelfs koud lekker. We eten er ook nog een frisse rucolasalade bij. Wat heb je nodig:

 • 300 gram voorgekookte aardappelschijfjes
 • 6 eieren
 • 200 gram gerookte zalm
 • 1 bakje kastanjechampignons
 • 4 bosuitjes
 • 1 gewoon uitje en 1 teentje knoflook
 • 1 courgette
 • vers geraspte parmezaanse kaas
 • olijfolie en roomboter
 • gedroogde peterselie en tijm
 • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de ui en knoflook fijn en bak deze glazig in een beetje roomboter. Snij de champignons, de bosui en de courgette in kleine stukjes en bak deze even mee. Snij de aardappelschijfjes wat kleiner en doe deze er ook bij. Breng het geheel op smaak met de kruiden en peper en zout en giet er wat olijfolie overheen. Kluts in een grote kom de 6 eieren en gooi er vervolgens het aardappel groente mengsel erbij. Snij de gerookte zalm in kleinere stukjes en meng dit er ook doorheen. Giet het mengsel vervolgens in een goed ingevette ovenschoten en bestrooi het met parmezaanse kaas. Even 20 tot 30 minuutjes in de oven en klaar ben je!

Ik heb ook eens een soort minifrittataatjes gemaakt in de vorm van deze hartige muffins. Klik op de foto voor het recept. Handig om restjes groente op te maken want weggooien is zonde!cupcakes

Ik heb ook al eens eerder een recept voor een frittata gemaakt. Namelijk deze frittata met daarbij een koolrabi salade. Het fijne aan een frittata is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Frittata

Ik heb nog een paar leuke kookboeken voor je uitgezocht. Met fijne gerechten die net even anders zijn, lekker en toch gezond. De meiden die het geschreven hebben houden net als ik van simpel en niet teveel poespas. Alle gerechten in dit boek zijn dan ook gemaakt van 5 of minder ingrediënten. Superleuk! Klik op de foto om het te bestellen.

9200000026418596

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *