Healthy Cruesli

Healthy Cruesli!

Muesli is gezonder dan cruesli maar cruesli is veel lekkerder en dat komt natuurlijk omdat het boordevol suiker zit! Laatst had ik mijzelf even voor het ontbijtgranen schap in de supermarkt gezet om onderzoek te doen welke doos of zak je het beste kunt kopen. Het is echt om te janken want in die 10 meter stond er geen eentje die ik wel oké vond en zo streng ben ik nu ook weer niet!

Eerlijk gezegd begrijp ik gewoon niet waarom de fabrikanten er zoveel suiker in doen want het is echt niet nodig. Natuurlijk willen wij, de consument, dat het lekker is maar dat kan ook met veel minder suikers. Dus nou ja, dan zit er niets anders op dan zelf lekker een Healthy Cruesli te maken en dat is helemaal niet zo erg want het is Easy Peasy!

Wat heb je nodig:

  • 150 gram grove havermout
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram boekweitkorrels (natuurwinkel)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie (natuurwinkel)
  • 1 eetlepel appel/perenstroop van de natuurwinkel!
  • 75 gram kokoschips (AH)

Zet de oven aan op 160 graden. Verwarm in een steelpannetje de kokosolie tezamen met 1 eetlepel appel/perenstroop en de sesamolie. Als het vloeibaar is vermeng het dan in een grote kom met de droge bestanddelen behalve de kokoschips. Verspreid het over een bakplaat met bakpapier en rooster het op 150 graden totdat het lekker krokant en een beetje gebruind is. Pas op dat het niet verbrand, dat gebeurde mij uiteraard weer bijna 😉

Als het klaar is dan vermeng je de cruesli met de kokoschips. Even af laten koelen en je kunt dit zo een tijdje bewaren in een goed afgesloten bus of pot.

Deze Healthy Cruesli is heerlijk met wat kokosmelk, magere kwark of gewoon als verantwoorde knabbel tussendoor!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *