Frisse zomertaart

Frisse zomertaart!

Dit is een gezonde taart, 99% raw food, maar laat je daardoor niet afschrikken want hij is erg lekker! Ik heb heerlijke aardbeien en frambozen (uit de diepvries, dat wel) gebruikt en dat ziet er sowieso altijd erg vrolijk uit. Het is een klein taartje geworden want het enige nadeel van dit soort raw food taarten is, dat je ze eigenlijk binnen 1 dag moet opeten want anders wordt hij nattig en dat wil je niet. Maar goed, dat is de consequentie als je geen troep gebruikt!

Wat heb je nodig voor deze frisse zomertaart:

  • 400 gram diepvries aardbeien en frambozen, vers mag uiteraard ook!
  • 50 gram kokoschips fijngemalen
  • 200 gram (1 nacht in water) geweekte rauwe cashewnoten en paranoten
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • snufje zout
  • 1 dessertlepel natuurlijk sinaasappelaroma of rasp van een bio sinaasappel
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 50 ml appelsap
  • 1 eetlepel honing
  • half zakje agar agar (natuurlijke gelatine, niet van een dier)

De bodem: maal de kokoschips in een machientje fijn en doe dit in een kom. Maal vervolgens 150 gram van de geweekte noten (dus niet alles) fijn en doe dat erbij. Vervolgens 30 gram (dus niet alles) gesmolten kokosolie, 3 eetlepels ahornsiroop, snufje zout en de sinaasappelaroma of rasp en alles mengen tot een soort deeg. Doe het deeg in een klein taartspringvorm, druk het goed aan en zet het in de vriezer.

De vulling: doe de rest van de noten (50 gram), de ontdooide aardbeien en frambozen, de honing, 20 gram kokosolie in een goede blender en zorg dat het een romig geheel wordt zonder stukjes, even laten draaien dus, maar blijf erbij. Het moet lukken omdat de noten geweekt zijn. Kook nu 50 ml appelsap in een steelpannetje en los de Agar Agar er in op. Giet dit daarna meteen bij het fruitmengsel, goed doorroeren en schenk het vervolgens op de taartbodem. Zet meteen in de koelkast en laat hem opstijven.

Hier kun je best een stukje van nemen als ontbijt!

Nog zo’n gezonde taart maken? Probeer dan deze avocadotaart ook heel fijn! Klik op de foto.

avocado raw food taart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *