Sushi in a Bowl

Sushi in a Bowl

Tijdens het lopen van de Avond 4-daagse met mijn jongste had ik heel leuk gezelschap van Liselot! Liselot eet ook altijd heel gezond dus we waren heerlijk aan praten over eten en de 10 kilometer en 3 uur waren zo voorbij!

Liselot kwam met een heel lekker gerecht namelijk Sushi in a Bowl. Ik had er nog nooit van gehoord terwijl ik toch dol ben op sushi.  Tweemaal in mijn leven heb ik geprobeerd om zelf sushi rollen te maken maar dat was heus niet leuk…..  Met de meeste dingen heb ik niet heel veel geduld zo ook niet met het maken van sushi. De kleefrijst in combinatie met het feit dat ik de rol altijd veel te dik maak, zorgt ervoor dat ik het hele zwikkie op een gegeven moment het liefst de keuken door smijt.

Maar het kan gewoon anders! Ooit was iemand die kleefrijst tussen zijn vingers ook spuugzat en bedacht de Sushi in a Bowl, geweldig! Ik heb het uiteraard vandaag meteen gemaakt. Het was lekker, nog wel voor verbetering vatbaar maar het begin is er! Het volgende heb je nodig:

 1. sushi rijst (ik heb basmatirijst gebruikt, kan ook)
 2. verse vis in reepjes (ik heb zalm en tonijn gebruikt)
 3. wasabi
 4. mayonaise
 5. shoyu saus
 6. geroosterde sesamzaadjes
 7. omelet in reepjes
 8. komkommer in reepjes
 9. avocado in reepjes
 10. geroosterde sesamolie
 11. rijstazijn en scheutje olijfolie

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, giet het af en laat het afkoelen. Pak leuke kommetjes/schaaltjes van een grootte zodat er een 1-persoons maaltijd in past. Maak van de mayonaise, wasabi, rijstazijn en olijfolie een sausje. Schep in elk kommetje rijst zodat er een flinke bodem ontstaat. Sprenkel over de rijst van shoyu saus en sesamolie. Vervolgens ga je de vis, komkommer, reepjes omelet en avocado verdelen op zo’n manier dat het er ook mooi uitziet. Sprenkel hier weer wat shoyu saus en sesamolie over (niet teveel). Eventueel een beetje herbamare kruidenzout. Als laatste verdeel je er kleine kloddertjes van de groene wasabi mayonaise over en strooi je er de geroosterde sesamzaadjes over. Nu is het klaar om op te eten!

Wat ik dit keer ben vergeten zijn de nori-vellen. Eigenlijk moet je een nori-vel even licht roosteren in een koekenpan en daar dan reepjes van knippen en als laatste toevoegen. Dat maakt het natuurlijk pas echt af!

Buiten dat het heel lekker is, ziet deze Sushi in a Bowl er ook heel gaaf uit, vind ik dan…. Even een groot glas groentesmoothie erbij en het avondmaal is compleet!

IMG_1803IMG_1759

 

Wat je ook eens kunt maken zijn deze gevulde wraps met avocado, tonijn, bosui en fricandeau. Klik op de foto voor het recept!

wraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *