Geef me de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken

You need some inspiration?

Geef mij de baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken, deze quote postte ik ooit op Facebook toen ik nog werkte op een makelaarskantoor en waar ik na bijna 20 jaar werd ontslagen. Nu zijn we een jaartje of 4 verder en ik realiseerde me laatst ineens dat die quote nu ook op mij van toepassing is en dat gaf mij een enorm geluksgevoel. Ik doe nu waar ik altijd van heb gedroomd dus mijn baan voelt niet meer als werk!

Ik schrijf dit Blog omdat ik jou wil aansporen ook datgene te gaan doen wat je leuk vindt en dat het nooit te laat is om met iets nieuws te beginnen. Pas na mijn 40e was er een eigen internetsite, een Blog waar ik mijn innerlijke en uiterlijke ei in kwijt kan, een eigen bedrijf inclusief KVK en BTW nummer en geweldige cliënten die speciaal naar mij komen voor advies. Dit was er niet in 1 dag maar…..

your-speed-doesnt-matter-forward-motivational-quotes-sayings-pictures
Ook ik was altijd maar aan het wachten op iets beters en leefde met de gedachten, “later ga ik dit of dat doen”, maar toen bleek het ineens “later” te zijn en kwam het besef dat ik zelf in actie moest komen. Wat een naïeve gedachten eigenlijk want niets in deze wereld komt vanzelf. Maar wat is dan datgene waar jouw passie ligt? Vaak weten mensen dat niet maar ga dan eens terug naar de tijd dat je nog heel jong was en kijk waar toen je interesse lag. Vaak is dat hetgene waar je het nu in moet zoeken als je nog niet weet waar jouw drive ligt. Als je daarmee de boel in gang gaat zetten dan zul je zien dat er ineens mooie dingen op je pad komen. Stel jezelf open en durf te pakken wat er langs komt, dan gaat het zo lekker en komt alles samen zoals het bedoeld is.

Soms zijn er ook perioden dat je denkt…waar is mijn “Positive Vibe” gebleven, wat ben ik aan het doen ?!?!?! en slaat de onzekerheid weer keihard toe. Maar dat zijn de dagen waarop je je realiseert dat je weer van je eigen pad getrokken bent en dat voelt niet goed. Weer even terug naar af, hard aan de slag, wees ook niet bang voor verandering en doorgaan!

Datgene wat mij steeds een stapje verder bracht is dat ik mij niet veel meer aantrek van wat anderen ergens van vinden. Als je begint met Bloggen ofwel het schrijven van verhaaltjes dan kan dat ook niet. Als er bij elke letter of foto die je plaatst in gedachten steeds je ouders, buren of vrienden op je schouder meekijken dan durf je niets meer en blijf je doen wat je altijd deed en krijg je nooit wat je zelf wilt.

Denk nooit meer “Dat kan ik niet”, “Anderen doen het vast beter”… Er is ook plek voor jou en als jij blij wordt van wat je doet dan straal je dat ook uit op anderen, alleen dat al brengt je een hoop geluk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *