Spruitjes Healthyjeltje Style

Spruitjes Healthyjeltje Style

Bij spruitjes gillen veel mensen en dan vooral die kleine meteen heel hard IEUW! Maar dat slaat eigenlijk nergens op want smaken spruitjes nou zo anders dan andere groente? Ik vind van niet en zoals met alles is het maar net hoe je het klaarmaakt, ik heb er een heerlijk eenpansgerecht mee gemaakt. Spruitjes zijn, ook net als alle andere groente, hartstikke gezond en wel hierom:

  1. Spruitjes hebben een positieve invloed op de schadelijke processen die in ons lichaam plaatsvinden met betrekking tot ontstekingsreacties en oxidatieve stress. Spruitjes werken zeer ontstekingsremmend wat heel gunstig is voor onze gezondheid;
  2. Het stofje glucosinolaat sulforafaan, dat ook in broccoli zit, is een heel actieve stof die verminderd de aanmaak van kankerverwekkende stoffen en helft kankercellen af te remmen in een beginstadium. Het heeft ook een remmende werking op de bacterie die zorgt voor het ontstaan van maagzweren.
  3. De combinatie van Zwavel en Vitamine C in spruitjes hebben een sterk ontgiftende werking.

Het beste is om de spruitjes te stomen voor het behoud van als deze gunstige stofjes.

img_6038

Wat heb je nodig voor dit lekkere recept voor 4 personen:

  • een zak kleine spruitjes
  • een zak sperziebonen
  • een doosje biologische kastanjechampignons
  • 200 gram pancetta
  • 1 pakje biologische runderchipolata worstjes
  • vers geraspte parmezaanse kaas
  • kurkuma, peper, zout

Maak de spruitjes en de sperziebonen schoon, was ze en leg ze samen in een stoommandje en stoom ze ca. 7 minuten. Ondertussen bak je de pancetta in een grote wok. Als deze bijna knapperig is schep je het uit de pan en leg je het apart. In het vet van de pancetta bak je vervolgens de in stukjes gesneden worstjes. Zodra deze half gaar zijn, bak je de champignons in stukjes mee en breng je het op smaak met peper, zout en kurkuma.

Als de groente gaar is wok je deze nog even mee met het vlees. Snij de pancetta in kleine stukken en meng dit er ook weer doorheen. Schep het mengsel op borden en garneer het met de vers geraspte parmezaanse kaas. Lekker met een zuurdesem stokbrood erbij! Ziet er superlekker uit toch! Een ander recept van mij met spruitjes, vind je hier.

img_6040

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *