Waarom is een tompouce niet gezond

Waarom is een tompouce niet gezond

Waarom, waarom, waarom is groente en fruit en noten en zaden en pitten, ei en wat vlees & vis enzo nou zo gezond en waarom kunnen we gewoon niet allemaal heel kwiek oud worden met tompoucen, chocola, broodjes shoarma en gummibeertjes…

Ik leg het graag even kort en bondig uit. Onze opa’s en oma’s van een paar eeuwen terug leefden in een tijd dat er nog geen fabrieken waren. Als Sjaak en Tinie toen honger hadden moesten ze hun tuin in om groente te telen, hun geit of kip te slachten of om walnoten te kraken. Op wild jagen en een kilo noten kraken deed je niet zo effetjes tussendoor dus vandaar dat zelfs dat niet dagelijks op het menu stond. In je tuin groeien zover ik weet geen slagroompunten en broodjes kebab, maar wel groente en fruit. Ons lichaam is dus genetisch gezien ingesteld op voeding uit de natuur en niet uit de fabriek.

Ons lichaam is zelf eigenlijk een soort fabriek. Er vinden de hele dag allerlei ingewikkelde processen plaats in ons lichaam om te zorgen dat bijvoorbeeld ons vochtgehalte op peil blijft, dat onze hormoonhuishouding in balans is, dat ons bloed basisch blijft en nog veel meer geweldigs. Om dit allemaal lekker soepeltjes te laten verlopen heeft je lichaam wel voedingsstoffen nodig anders gaat de boel natuurlijk hartstikke haperen.

Voedingsstoffen zijn eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen, spoorelementen en water. En in wat voor voedingsmiddelen zitten deze voedingsstoffen? Juistem! In groente, fruit, noten, zaden, pitten, vis, vlees, ei, kwark etc. Dus om je lichaam goed zijn werk te laten doen heb je elke dag deze voedingsstoffen nodig. Als je vaak last hebt van vage klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, huidproblemen, weinig energie, gewrichtsklachten etc. dan zou het heel goed kunnen dat je voedingsstoffen tekort komt.

Het lijkt heel eenvoudig om ervoor te zorgen dat je gezond eet, maar in de praktijk valt dat nog vies tegen. We willen nu eenmaal graag lekkere dingen en die lekkere dingen zijn door “op geld beluste industriemagnaten’ zo in elkaar geflanst dat wij, als we er eenmaal aan beginnen, niet meer mee kunnen stoppen. Nu word je heus niet ziek van af en toe een chippie of een stukje chocola, maar als je daar teveel van eet en dit niet aanvult met een hoop gezond voedsel dan ben je je lichaam niet aan het opbouwen maar aan het afbreken.

Bedenk je maar eens dat je darmwand en darmslijmvlies ragfijn is en dat je er dus voor moet zorgen dat deze in topconditie blijft. Anders kunnen voedingsstoffen niet opgenomen worden en komen er gemakkelijk gifstoffen uit je voeding in je bloed terecht van waaruit ze overal in je lichaam voor brandhaardjes zorgen waardoor jij je vanzelf niet meer lekker in je vel voelt.

Wil jij ook graag meer weten over de gebruiksaanwijzing van je lichaam en leren wat gezond eten in de praktijk inhoudt, maak dan een afspraak met Healthyjeltje. Klik op Advies en tarief voor de mogelijkheden of stuur me gewoon nu een mail op info@healthyjeltje.com.

ps. een tompouce is niet gezond omdat hij niet aan een boom groeit

img_6648

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *