Healthyjeltje’s favourite salad

Healthyjeltje’s favourite salad

Er is 1 salade die ik elke week maak, namelijk de spitskoolsalade met mayonaise mosterddressing en sinaasappel want deze is bij mijn kinderen zeer in trek. Maar hieronder volgt het recept van mijn favoriet! Het is wederom niks bijzonders en de basis is eigenlijk de welbekende Waldorfsalade maar who cares, hij is gewoon super lekker en heel gezond! Dit heb je nodig:

  • 1 flinke koolrabi (of 2 kleintjes)
  • 1 flinke venkel (of 2 kleintjes)
  • 1 biologische appel (of 2)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 uitgeperste mandarijn (of halve sinaasappel)
  • een flinke hand rauwe walnoten
  • een handje gedroogde cranberry’s of rozijnen
  • kaneel, herbamare kruidenzout en 4 druppels honing

Schil de koolrabi en snij hem in plakken, snij die vervolgens in repen en snij de repen weer in blokjes! 😉 Snij daarna de venkel ook heel fijn en de ongeschilde appel ook. Meng de groente door elkaar met de cranberry’s of rozijnen. Maak een dressing van de mayonaise, kwark en mandarijnsap en roer er de kruiden en de honing doorheen. Meng alles door elkaar en strooi als laatste de fijngehakte rauwe walnoten over de salade….klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *