Glutenvrije Vegan Italian Crackers

Glutenvrije Vegan Italian Crackers

Ik wilde even een lekkere pittige snack maken die je kunt gebruiken als bijgerecht voor de lunch, diner maar ook voor even een bite tussendoor. En dat zijn deze Glutenvrije Italian Crackers geworden! Natuuuuuuuurlijk weer heel simpel te maken…wat heb je nodig voor ca. 10 crackers:

 • 100 gram amandelmeel
 • 50 gram hennepzaad
 • 50 gram lijnzaad
 • 50 gram zonnebloempitten
 • 1 eetlepel physilliumvezel
 • 2 theelepels kurkuma
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 2 theelepels zeewierenpoeder
 • ca. 8 semi zongedroogde tomaatjes
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • evt. beetje vers geraspte parmezaanse kaas.

img_8898

En dan nu het heel ingewikkelde deel 😉

Weeg de ingrediënten af die gewogen moeten worden en doe alles in een schaal behalve het lijnzaad. Dit doe je eerst in een apart bakje en vermeng je met water zodat het net onder staat en laat dit 10 minuten wellen.

Voeg de kruiden aan het meel en de zaden toe en snij de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng nu alle ingrediënten samen in een kom en voeg een beetje water toe. Het is de bedoeling dat je een soort plakkerig deeg krijgt wat je nog uit kunt rollen. Dus pas op met het water toevoegen! De physilliumvezel is niet perse noodzakelijk maar zorgt er voor dat het extra goed bindt.

Leg de deegbal nu op een stuk bakpapier en druk hem een beetje plat. Leg er nu een vel plasticfolie overheen en rol het deeg met een deegroller uit tot een grote dunne plak. Het plasticfolie zorgt ervoor dat het deeg niet aan je roller blijft kleven. Schuif nu het vel bakpapier in de oven en bak de cracker eerst 30 minuten op 120 graden. Daarna draai je hem om en laat je hem nog een tijdje op 50 graden drogen….wel in de gaten houden!

Deze crackers zijn lang te bewaren, goed mee te nemen, ideaal als “gezond” toastje of tussendoortje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *