Groentesmoothie met verse munt

Eiwitrepen

Groente smoothie met verse munt

Ik heb in mijn tuin een mooie grote munt plant staan maar verse munt is eigenlijk altijd wel goed te verkrijgen. Zeker als je een Turkse supermarkt in de buurt hebt en je kunt er dus naast verse muntthee ook een heerlijke groente smoothie mee maken!

Je wist dat munt eigenlijk een door een jaloerse man in een plant veranderde griekse godin is? Deze vrouw heette Mintha, vandaar de naam munt! Verse munt heeft een aantal fijne genezende stofjes in zich, het werkt antibacterieel, helpt tegen kramp in je buik, het kan verlichtend werken bij hoofdpijn en bij een jeukende huid. Niet zo gek dus om regelmatig te eten….of drinken.

Ik heb er dus een heerlijke smoothie mee gemaakt waar onder andere ook andijvie in zit verwerkt. Andijvie is een makkelijke en gezonde groente voor in de smoothie want het is eigenlijk altijd wel te verkrijgen en daarbij heeft het een vrij neutrale smaak. Wat heb ik er allemaal nog meer in gedaan:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 halve krop biologische andijvie
  • handvol verse muntblaadjes
  • 1 geschild limoentje
  • bevroren blokjes mango naar wens
  • 1 rijpe banaan
  • kokoswater zonder suiker (maar gewoon water mag ook)

Doe alle gewassen ingrediënten in een grote blender en vul de kan aan met lekker koud water. Even goed blenderen en vul er dan 2 glazen flessen mee om te bewaren in de koelkast. Vanwege het limoentje blijft deze verse munt smoothie goed op kleur en kun je hem binnen 2 dagen opdrinken. Wil je graag een uitgebreide uitleg lezen over groente smoothies, klik dan op de foto hieronder!

Heerlijk om de dag mee te beginnen, en nog een extra glas later op de dag zorgt voor een super vitaminestoot! Ik weet dat er heel veel blenders te koop zijn maar mijn favoriet is nog steeds deze Maxima! Als je op de foto klikt kom je op de site waar je hem kunt bestellen (en nee, daar verdien ik niks aan). Ze heeft inmiddels ook een zusje….Maxima Extreme Power Blender, en ja, die staat ook op mijn aanrecht. Met de code Healthyjeltje krijg je 10% korting!

Blender

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *