Glutenvrije abrikozen chocolade muffins

Glutenvrije abrikozen chocolade muffins

Ik ben dol op chocola maar ik lust geen puur behalve als ik ze zelf maak in de vorm van de rawfood chocolade repen, klik hier voor het recept!

Maar nu had ik al een tijdje 2 repen hele pure chocolade in mijn la liggen, met hazelnoten en dat is dus echt een wonder want chocola blijft hier nooit lang liggen. Ook mijn kinderen zijn er dol op helaas. Maar goed, ik dacht wat moet ik ermee en toen bedacht ik me om er muffins mee te bakken. En om de muffins een beetje bijzonder (lekker) te maken heb ik er ook gewelde zachte gedroogde abrikoosjes in gebruikt!

Wat heb je nodig:

  • 8 zachte gedroogde abrikoosjes (even wellen in wat gekookt water)
  • 200 gram HELE pure chocola met hazelnoten
  • 3 biologische eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 1 dessertlepel baking soda
  • muffinvormpjes

Verwarm de oven voor op 160 graden. Giet de abrikoosjes af maar laat ca. 2 el water zitten. Giet dit over in een kom en pureer de abrikoosjes met het water met een staafmixer. Smelt ondertussen de reep chocola au bain marie (bak met de chocola hangen in een bak met gekookt water). Doe de eieren bij de abrikoosjes en zet daar ook de staafmixer eventje op. Doe hier vervolgens de gesmolten chocola met de hazelnoten bij en ook dat weer even staafmixeren (;-)).

Met een spatel, spatel je hier vervolgens het amandelmeel door, het kaneelpoeder en de baking soda. Giet het beslag in een vorm of zoals ik in kleine muffinvormpjes en bak ze in ca. 30 minuten af in de oven. Ik prik er op een gegeven moment altijd even in met een sateprikker. Als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar. Ze zijn niet heel zoet maar precies goed qua structuur, niet droog maar ook niet te klef.

Deze 9 muffins bevatten in totaal 84,5 gram suiker, dit zijn 21 klontjes, dus 2,3 klontje suiker per muffin.

Doordat ik geen meel heb gebruikt bevatten deze abrikozen chocolade muffins geen gluten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *